Boodschappentas vol
Boodschappentas vol Foto: Oscar Busman

Boodschappentassen vol voor bewoners Oude Noorden bij Goud van Noord

Algemeen 24 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan zelf een bericht met foto plaatsen via ‘Schrijf mee’ op onze site!

De kerstlichtjes zagen we alweer vroeg schitteren dit jaar. Zelfs al voordat Sinterklaas goed en wel verdwenen was uit ons kikkerlandje. Lichtjes voor warmte, licht en vrede op aarde. Lichtjes om te schijnen in de duisternis. Helaas is het ook zo dat in vele huizen in het Oude Noorden helemaal geen kerstlichtjes branden. Er is een grote groep bewoners die het met een schraal peertje en een kaarsje moeten doen wegens hun financiële situatie.

Goud van Noord is een diaconale stichting, voorheen bekend onder Stichting Talent Present, die actief is in het Oude Noorden. De missie van Goud van Noord is dat iedereen mee kan doen in de samenleving en dat niemand langs de zijlijn hoeft te staan. In ieder mens is een schat, ‘goud’, verborgen. Met allerlei activiteiten wil Goud van Noord de talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten van de diverse bewoners van het Oude Noorden. Vaak zijn dit bewoners met een taalachterstand en een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan de Zwaanshals 287A zit het Zwaanshuis van Goud van Noord. Hier kan iedereen terecht kan om elkaar te ontmoeten en voor allerlei activiteiten, zoals taallessen, huiswerkhelden voor huiswerkbegeleiding in gezinnen met een zeer beperkte portemonnee, samenredzaamheid voor vrouwen en nog veel meer. Goud van Noord verbindt bewoners, ondersteunt bewoners en bekrachtigt bewoners waardoor iedereen steeds weer een stapje vooruit kan maken en kan meedoen in de samenleving. Dat is belangrijk voor alle bewoners; zo ontstaat een krachtige wijk waarin de bewoners zich verbonden voelen met elkaar.

De Rotary Club Hillegersberg heeft de handen ineen geslagen met Goud van Noord om ook dit jaar weer een grote groep bewoners te bedanken voor hun inzet in de buurt en in de wijk. 50 gezinnen hebben ook dit jaar een grote boodschappentas vol met allerlei producten voor het dagelijks gebruik en een aantal lekkernijen voor de feestdagen ontvangen. Stichting Goud van Noord heeft ervoor gezorgd dat deze boodschappentassen bij die gezinnen terecht komen die hier ook de meest behoefte aan hebben als dank voor hun inzet en ook als steuntje in de rug in deze donkere dagen voor kerst.

Samen maken wij het mogelijk om ook een lichtje op de ander te laten schijnen en een blijk van waardering te tonen én te geven!

Voor het 4e jaar op rij is dit gezamenlijk mogelijk gemaakt. De bewoners zijn erg blij met de goed gevulde boodschappentas.

Fijne feestdagen.

www.goudvannoord.nl

Uit de krant