Afbeelding

Oranje publiekslieveling Blijdorp is een mannetje, en heet Najib!

Algemeen 97 keer gelezen

Rotterdam - Het prachtige oranje aapje dat eerder deze maand geboren werd in Diergaarde Blijdorp heeft zich ontpopt tot dé publiekslieveling rond de feestdagen. Deze week is ontdekt dat het een mannetje is, en hij heeft ook meteen een naam gekregen. We noemen 'm Najib!

Het oranje aapje is geboren bij de zwartgekleurde François-langoeren, een ernstig bedreigde apensoort uit China. Het is geen foutje van de natuur: alle jongen worden geboren met deze opvallende oranje kleur en kleuren geleidelijk naar zwart. Dat is heel praktisch omdat familieleden bij gevaar hun jongen zo goed in de gaten kunnen houden.

De moeder van het jong is Nanpi. Zij was in 1997 de eerste François-langoer die in een Europese dierentuin (Diergaarde Blijdorp) werd geboren. Ze heeft al meerdere jongen grootgebracht. Langoeren zijn sociale dieren. Ook de twee volwassen dochters mogen af en toe eventjes moedertje spelen. Zo leren zij spelenderwijs om te gaan met een jong. De familie, die nu bestaat uit vijf leden, is te bewonderen naast de Chinese sfeertuin, die nu extra sfeervol is verlicht vanwege de komende kerstvakantie.

Diergaarde Blijdorp is de enige dierentuin waar deze bijzondere apensoort te zien is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant