Groene Pluim 2019 voor wethouder Arno Bonte
Groene Pluim 2019 voor wethouder Arno Bonte Foto: Tom Pilzecker

Groene Pluim 2019 voor wethouder duurzaamheid Arno Bonte

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan zelf een bericht met foto plaatsen via ‘Schrijf mee’ op onze site!

Wethouder duurzaamheid Arno Bonte kreeg 18 december de Groene Pluim van het Rotterdams Milieucentrum uit handen van rmc-voorzitter Patrick van Klink. Het is de prijs voor de groenste overheidsdienaar van het jaar die tijdens de Groeneconferentie wordt uitgereikt.

Met die zelfde bevlogenheid ging Bonte van start als wethouder in een breed samengesteld college van burgemeester en wethouder en dat geeft soms ook zo z’n beperkingen om alle groene ambities waar te maken.

Klimaatakkoord

Bonte zette de afgelopen maanden het bedrijfsleven, maatschappelijk organisaties en deskundigen om de klimaattafels om klimaatdeals te sluiten. Dit resulteerde in een Rotterdams klimaatakkoord en een groot aantal nieuwe plannen die nog wel waargemaakt moeten worden. Voor deze ambitie krijgt de wethouder duurzaamheid de pluim als aanmoedigingsprijs.

Van klein tot groot …

Van reclame drukwerken (JA JA) en een ballonnen oplaat verbod, meer vuurwerkvrije zones (toch wel het stokpaardje van Bonte), groene stroom van eigen bodem, meer walstroom voor schepen tot de grootste windmolen ter wereld (4 jaar geleden diende Bonte als raadslid een motie in om de grootste windmolen ter wereld in Rotterdam te plaatsen nu mocht hij de molen als wethouder openen). … en 55 elektrische bussen van de RET rijden sinds kort door de stad. Zaken waar Bonte direct aan werkt(e). Tijdens de Groenconferentie in Arminius beloofde de wethouder dat komend jaar alle Rotterdamse straten zullen voldoen aan de Europese norm voor de luchtkwaliteit.

Samenhang …

‘Het Rotterdams Milieucentrum zoekt wel naar samenhang, een visie op de toekomst van Rotterdam’, stelde voorzitter Van Klink. ‘De klimaatdeals blijven nog te veel hangen in experimenten en voornemens. Wat het milieucentrum betreft zijn we dat station gepasseerd … maar het RMC heeft er alle vertrouwen in dat de wethouder zijn ambities gaat waarmaken.’ aldus de voorzitter van het milieucentrum.

Uit de krant