(Foto via rotown.nl)
(Foto via rotown.nl)

Afscheid van Mozes and the Firstborn

Algemeen 57 keer gelezen

Rotterdam - Mozes and the Firstborn hebben de afgelopen tien jaar al het vreemde geraas en gerucht van het leven als band mee mogen maken. Tijdens de garage-explosie van begin dit decennium waren de Eindhovenaren een van de weinige bands ter wereld met zo veel sterke volwassen songs.

Dat bracht ze wereldwijde faam en een contract bij Burger Records: op het fantastische Great Pile Of Nothing groeide de band verder door met een sound die schatplichtig is aan Guided By Voices en Pavement. Het begin dit jaar uitgebrachte Dadcore is terecht genomineerd voor een 3voor12-award. Dadcore werd door 3voor12 omschreven als een plaat die ‘luistert als een tape van een ninetieskid die zijn al zijn favoriete tracks achter elkaar heeft opgenomen.’

Helaas is Dadcore ook meteen de voorlopige zwanenzang van Mozes and the Firstborn. Nog één keer toert de band langs de clubs die de band in het hart gesloten hebben. Op kerstavond kan Rotterdam in Rotown nog één keer genieten van een van de beste rockoeuvres van de afgelopen tien jaar. En... zelfs afscheid nemen doet Mozes and the Firstborn met ongekende klasse.

Dinsdag 24 december vanaf 20.00 uur, kaartjes kosten 14,00 euro en zijn te koop via rotown.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant