Kerstkaarten maken
Kerstkaarten maken Foto: Mariniersmuseum

Niks ho ho ho, maar go team go!

Algemeen 7 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan zelf een bericht met foto plaatsen via ‘Schrijf mee’ op onze site!

Hoe het is om marinier te zijn? Dat kan je bij het Mariniersmuseum de hele kerstvakantie (21-12 t/m 05-01) zelf ontdekken. Stap in de schoenen van de marinier en ervaar wat mariniers doorstaan als zij wereldwijd worden uitgezonden. Zo kun je op missie in het bos, het water of zelfs in de sneeuw! Maar leer je ook meer over de militaire kerstviering én hebben we een nieuw topstuk!

Welke missie kies jij?

In de experience Mariniers op Missie vormen bezoekers een team (2-6 mensen) en kiezen één van drie missies uit om te volbrengen. Elk van de missies biedt de bezoeker een geheel eigen ervaring en laat de verschillende werkgebieden van de mariniers zien. De bezoeker leert al doende welke kennis en vaardigheden een marinier inzet tijdens zijn dagelijks werk. Er zijn drie missies om uit te kiezen: een reddingsmissie in een bosrijke omgeving, een verkenningsmissie in de extreme kou van de poolcirkel en bij de derde missie draait het om de bevrijding van een gekaapt schip voor de kust.

Militaire Kerstviering

In de Kajuit, onze workshopruimte, kunnen (jonge) bezoekers een kerstkaart maken voor een militair op missie. Mariniers zijn immers overal ter wereld aanwezig om anderen in nood te helpen, maar hierdoor brengen vele militairen jaarlijks wel de kerstperiode door ver van hun huis en familie. Bezoekers kunnen een kerstkaart schrijven of kleuren, daarna gaat de kaart met de militaire post mee naar een van de missiegebieden. Natuurlijk mag iedereen zoveel kerstkaarten maken als dat hij/zij wil. Zo kan iedereen zeker een paar kaarten mee naar huis nemen.

Nieuw topstuk: de BV 206

Er staat een echte BV 206 in het museum. Een BV-voertuig is een amfibisch en ongepantserd rupsvoertuig in gebruik bij het Korps Mariniers. De BV is geschikt voor uiteenlopende klimaat-en terreinomstandigheden en wordt op missies ingezet voor algemene ondersteuningstaken zoals transport en personenvervoer. Met zijn lengte van bijna 7 meter en hoogte van ruim 2 meter is het een reusachtig voertuig en zeker een bezichtiging waard! De attractie bevindt zich in de testfase maar speciaal voor de kerstvakantie mag je er alvast in.

Kidsproof en leukste uitje

Het Mariniersmuseum is verkozen tot het meest kindvriendelijke museum in de provincie Zuid-Holland tijdens de uitreiking van de Museumkids Awards door Museuminspecteurs. Daarmee zijn wij een van de 60 meest kindvriendelijke musea in Nederland.

De Museumkids Awards is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie voor ruim 400 musea in Nederland. Zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, hebben het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties uitgevoerd op Museumkids.nl.

En al 5 jaar behaalt het Mariniersmuseum de top 3 in de ANWB-verkiezingen het ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’.

Uit de krant