Afbeelding

Gehavend WCR met nipte zege de winterstop in

Algemeen 56 keer gelezen

Waar de zorgen van de meeste bij het kopen van de juiste kerstcadeaus lagen, was dit voor WCR anders. WCR mocht namelijk als een van de weinige clubs dit weekend nog een wedstrijd spelen. De wedstrijd tegen Simonshaven kon de vorige twee keer helaas geen doorgang vinden, maar ditmaal vond de terreinknecht het veld wel afdoende.

Rhoon / Simonshaven - Op een zacht veld werd er door een gehavend WCR afgetrapt. Maar liefst vijf basisspelers van de gewonnen wedstrijd tegen GOZ waren niet beschikbaar. Het was dus puzzelen net voor de winterstop.

In de eerste helft een nadrukkelijk overwicht voor de ploeg uit Rhoon. Helaas wist WCR dit verschil niet op het scorebord uit te drukken.

In de 12e minuut een goede combinatie waar Jeremy op de rand van de zestienmeter de bal breed legde op Darragh. Darragh wist de bal hard en laag via de paal binnen te schieten.

De tweede goal liet lang op zich wachten en viel in de 30e minuut. Wederom was het Jeremy die zijn collega-spits Darragh bediende. Hij kon beheerst de 2-0 binnen schieten.

In de 37e minuut een hoge voorzet van Jordi van de rechterkant. Jeremy wist de bal vanuit de lucht bij de tweede paal binnen te schieten. WCR leek de wedstrijd verder zakelijk en zonder enorme inspanning af te doen.

In de tweede helft verzuimde WCR de score verder uit te breiden. In de 57e minuut werden de lichtgeblesseerde Kevin en Collin gewisseld voor Jeroen en Sharondly. Beide begonnen door de personele problemen noodgedwongen in de basis.

Drie minuten later kwam WCR voor een uitdaging te staan. Nick S kreeg binnen één minuut tweemaal een gele kaart, waardoor WCR met een ondertal de wedstrijd moest voortzetten.

Simonshaven rook bloed en ging opportunistisch voetbal spelen. Simonshaven werd gevaarlijker. WCR wist op haar beurt de ruimte achter de verdediging van Simonshaven niet optimaal te benutten.

In de 85e en 86e minuut wist Simonshaven twee keer te scoren. Beide doelpunten kwamen voort uit hoge ballen, ze werden beide (te) makkelijk ingekopt door Simonshaven. In de laatste minuut kreeg Simonshaven nog een grote kans op de gelijkmaker. De linksbuiten van Simonshaven brak gevaarlijk door, maar debuterend keeper Robert F wist de bal knap tegen te houden.

Na een mooie reeks mag de Rhoonse ploeg eindelijk gaan genieten van de (korte) winterstop. Alle trouwe volgers van WCR worden bedankt voor de support en fijne feestdagen toegewenst.