Vorig jaar ging de finale van de Korfbal Challenge tussen TOP en Fortuna. TOP (in rood-wit) won de eindstrijd met ruim verschil: 21-16. (Foto: Marco Spelten/Actiefotografie.nl)
Vorig jaar ging de finale van de Korfbal Challenge tussen TOP en Fortuna. TOP (in rood-wit) won de eindstrijd met ruim verschil: 21-16. (Foto: Marco Spelten/Actiefotografie.nl) Foto: Marco Spelten

Korfbalfans willen twintigste editie Korfbal Challenge niet missen

Algemeen 28 keer gelezen

Rotterdam - Met de landenteams van China, België en Nederland, het Talent TeamNL Korfbal, Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep heeft de Korfbal Challenge weer een spectaculaire affiche. Korfbalfans willen ongetwijfeld deze twintigste editie niet missen; ook door de Talenten Challenges en andere side-events is het evenement een begrip geworden.

door Emile Hilgers

Ook dit jaar is er tussen kerst en oud-en-nieuw weer vier dagen topkorfbal in alle leeftijdscategorieën in Topsportcentrum Rotterdam. Nederland won afgelopen zomer het WK en met België en China zijn ook de verliezend WK-finalist en de nummer vier van de wereld van de partij. Mederland U21 veroverde de Europese titel, Fortuna werd landskampioen, en PKC was verliezend finalist.

Fortuna was tot nu toe drie maal winnaar van de Korfbal Challenge en de meeste eerste plaatsen kwamen op naam van TeamNL, dat vier keer als eerste eindigde Voor de RTC-selecties in de leeftijdsgroepen onder 19, onder 17, onder 15 en onder 13 jaar zijn er overdag challenges, waarbij voor de oudste twee categorieën selectie plaatsvindt voor de nationale teams.

Tijdens de Challenge gelden experimentele spelregels, die dit seizoen al in de Korfbal League-competitie worden uitgeprobeerd. Deze zijn: een groene kaart en vijf minuten tijdstraf, twee scheidsrechters (in plaats van één en een assistent), en zelf strafworpen nemen (in plaats van een specialist inzetten). Daarnaast zijn er ‘kleine’ experimenten om de sport te blijven doorontwikkelen.

De belangrijkste side-events, ten slotte, zijn een Team NL Korfbal Fandag (zaterdag 28 december), een TeamNL clinic voor G-korfballers (zondag 29 december), en de huldiging van wereldkampioen TeamNL (maandag 30 december).

Uit de krant