Tim en Chris Klay maken chocolade skylines van Rotterdam met hun bedrijf Choco Cities. (Foto: Yvonne Schults)
Tim en Chris Klay maken chocolade skylines van Rotterdam met hun bedrijf Choco Cities. (Foto: Yvonne Schults)

Tim en Chris maken de Rotterdamse skyline van chocolade!

Algemeen 316 keer gelezen

Rotterdam - Twee broers uit Poortugaal, Tim en Chris Klay, startten drie jaar geleden hun bedrijf City Shapes. Hun corebusiness is het met lasers uitsnijden van skylines, stadsplattegronden en wereldkaarten uit hout en kunststof. Dat loopt al best goed, dus bedachten ze iets nieuws. Ze starten hun bedrijfje Choco Cities, waarmee ze de skyline van (voorlopig alleen nog) Rotterdam in chocolade op de markt brengen.

door Yvonne Schults

Ze zijn een jaar bezig geweest hun idee vorm te geven, hebben zelf mallen gemaakt, getest en verbeterd. Met het oog op toekomstige hippe verkoopplekken hebben ze veel werk gemaakt van het ontwerp en de productie van een trendy display om de skylines mooi te presenteren. “Dus heeft u een winkel en lijkt dit u een mooie aanvulling op uw assortiment, dan horen wij het graag! Na Rotterdam willen we ook chocoladeversies maken van andere steden, maar eerst maar eens kijken hoe dit loopt”, aldus Chris.

Tim vult aan: “We zijn er trots op dat onze Rotterdamse skylines op een website staan, waar straks 16.000 Rotterdamse ambtenaren hun kerstpakket bij elkaar kunnen shoppen met 40 euro bestedingstegoed. Ook heeft Ahoy een bestelling geplaatst, wellicht een opmars naar het Eurovisie Songfestival? Alles bij elkaar niet gek voor een start-up. Ahoy kan tenslotte ook in de chocolade-skyline worden opgenomen.”

Niet alleen chocolade

Zoals gezegd zijn de broers niet alleen bezig met chocolade, maar ontwerpen, snijden en graveren ze vooral skylines van hout en kunststof. De passie voor hout en het ondernemen is hen met de paplepel ingegoten. Vader Hans Klay heeft met Klay Interieurbouw al meer dan 20 jaar een interieurbouwbedrijf in Hoogvliet. Chris: “Tijdens onze studie zijn we met lasermachines in aanraking gekomen, waarna het idee ontstond om een eigen bedrijf en webshop te beginnen”. Tim: “Ons hoofdproduct zijn onze skylines, gefabriceerd in onze eigen werkplaats. Nederlandse, Europese en wereldsteden als Rotterdam, Londen en New York zijn unieke eyecatchers. Met onze laser-cutters produceren we alles zelf.”

“Naast onze skylines maken we ook houten wereldkaarten. Met verschillende afmetingen en houtsoorten, gedetailleerde contouren en ingegraveerde landsgrenzen past zo’n unieke wereldkaart overal. Met behulp van een magneet-ophangsysteem hangt de wereldkaart 1 cm van de muur, wat zorgt voor een prachtig 3D-effect. Alle producten, van ontwerp tot eindproduct worden gemaakt in onze eigen werkplaats in Hoogvliet”, vertelt Chris. “Het is onze passie de mooiste plekken te ontwerpen in de vorm van een skyline of stadskaart”, besluit Tim.

De chocolade-skylines zijn te koop bij Candyshop Keizerswaard (Keizerswaard 46b, Rotterdam), Conceptstore en miniwarenhuis Keet (Oppert 2a, Rotterdam), Bruna in Hoogvliet en de Primera en MCD in Rhoon. De broers zijn nog opzoek naar meer verkooppunten. Voor informatie: chococities.nl.

Uit de krant