Foto: Sjors Ribeiro Edison
Foto: Sjors Ribeiro Edison

Certificaten voor elf cursisten op weg naar baan in de zorg

Algemeen 6 keer gelezen

Elf van de vijftien cursisten hebben hun certificaat behaald. “Wij zijn zeer enthousiast over dit resultaat.” Nicoline van der Hagen van Argos Zorggroep en Raoul Verhagen, trajectbegeleider van de samenwerkende gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk, blikken positief terug op het opleidingsprogramma, dat speciaal voor uitkeringsgerechtigden is opgezet.

Albrandswaard - In het voorjaar van 2019 ontstond het idee om het personeelstekort in de zorg te koppelen aan de wens van een aantal inwoners met een uitkering om in de zorg aan de slag te gaan.

Argos Zorggroep schreef een opleidingsprogramma en in mei startten vijftien kandidaten uit de BAR-gemeenten en Nissewaard aan een opleiding van zes maanden tot groeps-assistent niveau 1. Daarbij werd de garantie op een betaalde baan per 1 januari 2020 gegeven wanneer de opleiding met succes werd doorlopen.

Vertrouwen

Elf van de vijftien ontvingen maandag 16 december hun certificaat. Nicoline van der Hagen van Argos Zorggroep: “Het is een van de manieren om nieuwe medewerkers te werven. We kunnen zien hoe zij zich ontwikkelen en hoe zij omgaan met onze bewoners. Dat zorgt ervoor dat je alle vertrouwen in ze hebt.”

Per 1 januari 2020 gaat het elftal betaald aan de slag. Het gaat daarbij om een baan van minimaal 28 uur, wat betekent dat alle elf onafhankelijk worden van een uitkering. Daarnaast krijgen ze binnen Argos de mogelijkheid om een vervolgopleiding te volgen.

Vervolg

Raoul Verhagen spreekt van een succes. “Het is een geweldig resultaat waar we graag een vervolg aan geven. We willen komend jaar in februari een nieuw traject starten samen met Argos. We staan te trappelen om weer goede kandidaten aan te leveren.”

Foto: Sjors Ribeiro Edison

Uit de krant