Rennen over hipste pleinen met gratis Fit Happens 010 app

Rotterdam - Op zaterdag 16 september – tijdens de Nationale Sportweek – wordt de FIT HAPPENS 010 app officieel gelanceerd. Iedereen is hierbij van harte welkom. Na een korte introductie van de app en een warming-up wordt onder begeleiding van bedenker en personal trainer Marianne Ploegmakers één van de routes in de app afgelegd.

Deelnemers ontdekken hoe de stad met de app wordt omgetoverd tot één groot sportterrein waarbij bankjes, klimrekken, hellingbanen en trappen de basis zijn voor zo'n 600 fitness en bootcamp oefeningen. Deelname is gratis, aanmelding verplicht. Aanmelden: www.fithappens.nl/fithappens010. Locatie: Ons Park, Rotterdam (Noordereiland, naast de Willemsbrug). Tijd: 15.00 - 16.30 uur. Meer info: Marianne Ploegmakers / marianne@fithappens.nl.

De FIT HAPPENS 010 app is een initiatief van Marianne Ploegmakers. "Sinds 2012 geef ik buitentrainingen in Rotterdam aan jong en oud. Ik maak hierbij gebruik van het aanwezige straatmeubilair. Zowel de deelnemers als passanten reageren erg enthousiast op de wijze waarop wij de hele stad als sportterrein gebruiken. Deze geweldige manier van sporten wil ik aan meer mensen laten zien. Vanaf nu is dat mogelijk met deze app."

In de app is de buitenruimte onderverdeeld in 20 verschillende objecten die gekoppeld zijn aan meer dan 200 oefeningen. Door deze koppeling ontstaan zo'n 600 combinaties. Voor FIT HAPPENS 010 zijn 20 routes door heel Rotterdam uitgezet die dwars over de hipste pleinen en door de mooiste parken en leukste straten gaan. De app geeft een melding zodra je in de buurt komt van een object in één van de routes. Met deze app wordt sportstad Rotterdam de stad waar je letterlijk overal kunt sporten.
De gratis app is voor iedereen beschikbaar, jong en oud en van beginnend tot fanatiek sporter. Op dit moment zijn alleen routes in Rotterdam opgenomen. De objecten en oefeningen in de app zijn ook buiten Rotterdam te gebruiken. Marianne verwacht dat de routes extra motiverend zijn om te gaan sporten en hoopt dat ook in andere plaatsen routes uitgezet worden.

Meer berichten