Wereldkampioen sprint Harrie Lavreysen in volle actie tijdens de Zesdaagse van 2019. (Foto: Stephan Tellier)
Wereldkampioen sprint Harrie Lavreysen in volle actie tijdens de Zesdaagse van 2019. (Foto: Stephan Tellier) Foto: Stephan Tellier

Wereldkampioenen en gele truien op Wooning Zesdaagse in Ahoy

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam – Met een sterk rennersveld en nieuwe regels wil de wedstrijdleiding van de 38ste Wooning Zesdaagse meer publiek trekken. Voortaan zijn op alle onderdelen evenveel punten te verdienen en rijden de lijstaanvoerders in het geel.

Van 2 tot en met 7 januari worden onder anderen de wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt en de topkoppels Iljo Keisse/Niki Terpstra en Kenny De Ketele/Robbe Ghys aan de start verwacht. Bekende namen zijn ook Youri Havik/Wim Stroetinga en Jan-Willem van Schip/Moreno de Pauw. Thuisrijder Maikel Zijlaard rijdt dit jaar met Ramon Sinkeldam.

Spektakel wordt verwacht bij de Sprint Cup, met wereldkampioenen Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen. Vaste onderdelen zijn de Talents Cup en de wedstrijden op zondag voor jeugd en nieuwelingen.

Na januari verhuist ‘Rotterdam’ op de indoor wielerkalender (korter na Londen en Gent). De 39ste editie is van 24 tot en met 29 november 2020, met een finale op zondag.

De 39ste zesdaagse in Ahoy is van 24 tot en met 29 november 2020, korter na Londen (oktober) en Gent (begin november) en met een finale op zondag.

Uit de krant