stockfoto
stockfoto

Brexit filmprogramma met tea and biscuits

Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - In januari 2020 zal Brexit dan toch eindelijk een feit zijn. Voor de gelegenheid draait de Doelen Studio drie zondagmiddagen een typisch Britse film.

Om het langdradige afscheid van de Britten, dat zo’n drie jaar heeft geduurd, te ‘vieren’ draait de Doelen Studio in de maand januari drie zondagmiddagen een drietal typically British films. Rond de klok van drie uur, onder het genot van een cuppa tea & biscuits of een biertje is het de UK wat de klok slaat.

Programmeur Mieke van der Linden: ‘We maken een diepe buiging voor de Britten vanwege hun prachtige popmuziek, literatuur, kunst, comedy, TV en natuurlijk hun films.’

De films zijn in samenwerking met IFFR geselecteerd en de serie heeft de titel MORE ANARCHY IN THE UK gekregen. De data van de filmvoorstellingen zijn 5, 12 en 19 januari 2020. De week erop barst International Filmfestival Rotterdam weer los en wordt ervan uit gegaan dat Brexit dan eindelijk écht een feit is. 

De geselecteerde films
5 januari: Absolute Beginners
Naar het boek van Colin McCinnes over de turbulente liefde tussen een fotograaf en fotomodel in het Groot-Brittannië van eind jaren 50. Een cult classic over het begin van Swinging London, met Patsy Kensit, David Bowie en James Fox. Soundtrack van o.a. Style Council, David Bowie, Ray Davis and Sade.

12 januari: Why Men Wear Frocks & Spare Time
TV serie waarin National Treasure en Winnaar van de Turner Prize, kunstenaar Grayson Perry travestie en vrije tijd in Groot-Brittannië op geheel eigen wijze onderzoekt. Een Channel 4 productie.

19 januari: This is England
In de zomer van 1983 volgen we een 11-jarige knul in het noorden van Engeland. We zien hoe hij in de skinhead scene terecht komt, de jeugd subcultuur die West Indische wortels heeft en later geadopteerd werd door extreem rechts. Met geweldige soundtrack van o.a. Toots & The Maytals, Dexys Midnight Runners, The Specials.

Praktisch
Inloop: 14.00 uur. Bij de Doelen Studio, Schouwburgplein 50. Tickets: 5,00 euro (aan de kassa of via www.dedoelen.nl/studioprogramma).

Uit de krant