Dit wordt een beeld uit het verleden.
Dit wordt een beeld uit het verleden. Foto: AD

Definitief: Rotterdam krijgt een verbod op het afsteken van vuurwerk

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - Het is zo ver. Nu is het officieel. Rotterdam krijgt komende jaarwisseling als eerste stad in Nederland een vuurwerkverbod. Dat bleek vandaag (donderdag 30 januari) in de Rotterdamse gemeenteraad. Vanaf de jaarwisseling van 2020-2021 is er een totaalverbod op het afsteken van consumentenvuurwerk met uitzondering van kindervuurwerk zoals sterretjes. 

Na het verbod op het afsteken van vuurwerk in Rotterdam, gaat burgemeester Aboutaleb ook de verkoop aanpakken’ zo lezen we op ad.nl. Komende jaarwisseling mag vuurwerk kópen wel, maar afsteken niet. Dat maakt de handhaving lastig. Er zijn nu ruim dertig verkopers in de stad. Hun vergunningen hebben een duur van vijf jaar. Wie aan het eind van de termijn komt, zou niet opnieuw toestemming krijgen voor vuurwerkverkoop, is de bedoeling.

Er was één partij de gemeenteraad die vandaag éxtra blij was. GroenLinks-wethouder Arno Bonte pleit al ruim 12 jaar voor een vuurwerkverbod. Hij is blij dat het er nu eindelijk van gaat komen. ‘Ik ben er trots op dat mijn eigen stad onomwonden kiest voor een veilige en feestelijke jaarwisseling. Dat voorkomt heel veel slachtoffers, luchtvervuiling en andere ellende. Ik hoop dat de rest van het land dat voorbeeld snel zal volgen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant