Afbeelding
Foto: Stockfoto Pixabay

Is Rotterdam klaar voor een eventuele uitbreiding van het coronavirus?

Algemeen 51 keer gelezen

Rotterdam - Is Rotterdam klaar voor een eventuele uitbreiding van het coronavirus? Zijn er in het Erasmus MC al twee geplande extra kamers geschikt gemaakt voor langer durende verpleging van zeer besmettelijke ziekten die vergaande isolatiemaatregelen behoeven? Dat vraagt Leefbaar Rotterdam zich af.

Leefbaar maakt zich zorgen over de uitbraak van het virus en wil van het stadsbestuur weten of Rotterdam klaar is om maatregelen te nemen. ’Is er extra waakzaamheid geboden met betrekking tot een steeds grotere toename van aanmerende cruiseschepen waar veel Aziatisch personeel werkzaam is en passagiers vanuit alle windstreken arriveren?’

Wereldwijd groeien de zorgen om het coronavirus. Het aantal besmettingen stijgt snel. 7700 mensen zijn inmiddels besmet in China en daar zijn ook 170 zieken overleden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bepaalt vanavond of de uitbraak van het Wuhan coronavirus wordt uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie.

Op 11 augustus 2019 heeft Leefbaar Rotterdam ook al schriftelijke vragen gesteld over de quarantainemogelijkheden in Rotterdam.  Die vragen zijn nu weer actueel geworden door de uitbraak van het coronavirus in China.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant