Afbeelding

Geen confetti voor Kingsland Festival Rotterdam

Algemeen 26 keer gelezen

Rotterdam - Koningsdagfestival Kingsland keert ook dit jaar terug naar Rotterdam. Na een zeer succesvolle eerste editie zal op 27 april Sportpark Woudestein het nieuwe decor zijn van dit evenement. Dit jaar zal er geen confetti zijn in Rotterdam, een beslissing die 4PM Entertainment en E&A Events, organisatoren van het festival, zojuist naar buiten hebben gebracht.


Afgelopen jaar was de eerste editie van Kingsland in Rotterdam. Op het terrein van Rotterdam AHOY! werd een groot feest neergezet, maar door een recordpoging confetti schieten en de harde wind werd het naastgelegen Zuiderpark overspoelt met confetti snippers. Dit jaar heeft de organisatie besloten geen confetti te gebruiken voor de tweede editie van het grote Koningsdagspektakel op Sportpark Woudestein.

‘Afgelopen jaar hebben we een super succesvolle, eerste editie gehad van Kingsland Festival in Rotterdam, alleen heeft niet elke Rotterdammer het positief ervaren door het afval na afloop. Het was uiteraard nooit de bedoeling dat het Zuiderpark hier overlast van zou ondervinden. Alles is netjes opgeruimd, maar we willen met de wispelturige weersomstandigheden in Nederland het risico niet nemen. Daarbij zijn we bezig ons evenement verder te verduurzamen en dus hebben we besloten dit jaar geen confetti te gebruiken bij Kingsland in Rotterdam’, aldus organisator Mitchel Bovenlander.

Naast Rotterdam vindt Kingsland Festival dit jaar plaats in de Amsterdamse RAI, maar ook in het Stadspark in Groningen en voor het eerst in het Spoorpark in Tilburg. Met edities in vier steden is Kingsland Festival niet alleen het grootste oranjespektakel van Nederland, maar tevens het grootste eendaagse muziekfestival van ons land waarbij er circa 120.000 bezoekers worden verwacht. De eerste editie vond in 2013 plaats in Amsterdam en breidde daarna uit naar andere steden, verspreid door het land. Op Kingsland zijn de meest uiteenlopende dj’s en stijlen vertegenwoordigd, variërend van EDM en deephouse tot hardstyle en urban.

Voor meer informatie en tickets: www.kingslandfestival.nl

Uit de krant