Logo dehavenloods.nl


(Foto: Presstigieux)
(Foto: Presstigieux)

Youtube-ster geeft les in Rotterdam

Rotterdam – Vandaag was een spannende dag voor YouTube-talenten in de dop. Een aantal jongeren kreeg van niemand minder dan YouTuber Nanne een exclusieve YouTube-les in een pop-up klaslokaal bij de HEMA aan het Beursplein in Rotterdam. Nanne is een van de acht docenten aan de vlog academy die middelbare scholieren deze zomer klaarstoomt tot vlogger. YouTuber worden is een droombaan voor velen; de livestream van de les aan de vlog academy werd vanmiddag door honderden jongeren gevolgd.

De les van Nanne (150.000+ abonnees op YouTube) is de zevende uit de reeks van acht die de hele zomer in verschillende HEMA winkels en via hema.nl/vlogacademy live te volgen zijn. Nanne gaf les in hoe je een eigen stijl ontwikkelt en neerzet op beeld. Deelname aan de vlog academy is nog steeds mogelijk: iedere leerling die meedoet aan een huiswerkopdracht maakt kans op een te gekke weekprijs. Degenen die minimaal twee huiswerkopdrachten inleveren mogen meedoen aan het eindexamen en maken kans op een contract bij een influencer agency.   

Met het nieuwe schoolseizoen in zicht introduceert HEMA de vlog academy, een 'summer school' waarbij scholieren door acht YouTubers worden opgeleid tot de nieuwe vlogkoning(in). De lessen aan de vlog academy zijn elke week vanuit verschillende pop-up klaslokalen in HEMA winkels door het hele land en via een livestream te volgen op hema.nl/vlogacademy. De docenten aan de academy leren de leerlingen onder andere hoe zij een populair YouTube-kanaal opzetten, een fanbase opbouwen en creatief aan de slag kunnen gaan met thumbnails en clickbait titels. Leerlingen bouwen op hun beurt zelf een kanaal met de daarbij behorende abonnees op. Na acht lessen en huiswerkopdrachten maakt de laatste docent de eindexamenopdracht bekend om kans te maken op een felbegeerde contract bij een influencer agency. Voor meer informatie zie hema.nl/vlogacademy.
 

Reageer als eerste
Meer berichten