Yoga en wijn gaan gewoon samen op vrijdag 28 februari. Foto: Lianne Huizing
Yoga en wijn gaan gewoon samen op vrijdag 28 februari. Foto: Lianne Huizing YOGA & WINE, Foto: Lianne Huizing
KORT

Wat gebeurt er allemaal in de stad?

Algemeen 15 keer gelezen

FamilieFest in Museumpark

Centrum - Om de voorjaarsvakantie te vieren kunnen families op woensdag 26 februari terecht bij FamilieFest. Tijdens deze dag zijn er verschillende workshops, waarin de hele familie kan leren om ‘minder zooi’ achter te laten. Niet alleen in je kamer en in huis, maar ook op de wereld waarin we leven. Het evenement vindt plaats tussen 11.00 en 17.00 uur op Museumpark 25, Rotterdam. De toegangskosten zijn 2,00 euro per persoon. Tickets kunnen vooraf besteld worden via: www.educatie.hetnieuweinstituut.nl, maar zijn ook op de dag zelf bij de deur te koop.

Concert Tita Nzebi

OVERSCHIE – De ‘reizende ster van Afrika’ staat aankomend weekend in Rotterdam. Op zaterdag 29 februari om 21.00 uur geeft Tita Nzebi een optreden. Ze gaat nummers van haar twee albums zingen in Matrix. De deuren openen om 20.00 uur, maar de voorstelling begint om 21.00 uur. De tickets kosten 10,00 euro per persoon. Matrix is te vinden in Overschie Rotterdam, 2e Hogenbanweg 111.

Yoga & Wine

Centrum – YOGA & WINE keert terug in 2020. Wow Creative en Laura’s Treehouse hebben een programma gecreëerd waarbij ze laten zien dat yoga en wijn gewoon samengaan. Om te ontspannen, begint de middag met een yogales. Hierna, krijgen de gasten de mogelijkheid om verschillende wijnen en hapjes te proeven. De kosten voor de avond zijn 35,00 euro. Voor tickets en meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina. De les is op vrijdag 28 februari tussen 19.00 en 22.00 aan de Nieuwe Binnenweg 75c, Rotterdam.

Opfriscursus reanimeren

CHARLOIS –  Bewonersorganisatie BOCZ heeft een opfriscursus reanimeren georganiseerd voor alle Burgerhulpverleners uit de wijk die vorig jaar ook deelnamen aan de cursus. Deze cursus is specifiek gericht op reanimeren door gebruik van een AED. Dit is een machine waarmee er schokken worden gegeven op de borst zodat het hart weer gaat kloppen. De cursus begint om 11.00 uur en eindigt om 13,30 uur. Tussendoor krijgen de deelnemers wat hapjes en drankjes. Deelname kan simpelweg door uw certificaat als Burgerhulpverlener mee te nemen. Het adres is: Vier Heeren, Rotterdam, Charloisse Lagedijk 918.

Film met livemuziek

IJsselmonde – De romantische komedie ‘Yesterday’ gaat over Jack Malik (Himesh Patel). Zijn droom is om beroemd te worden. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen wordt Jack wakker als de enige persoon die de liedjes van The Beatles kent. Na alle verwarring ziet Jack zijn kans schoon; met het complete oeuvre van The Beatles in zijn hoofd kan hij de wereld veroveren. De film wordt begeleid door een liveband en is te zien in het Podium van IJsselmonde aan de Herenwaard 17. De film begint om 20.00 uur.

Boekenbeurs Schrikkeldag

CENTRUM – Tijdens de Schrikkeldag van 2020 is er een Boekenbeurs in de Paradijskerk van Rotterdam. Je kan daar boeken kopen of plaats nemen in de zithoek met een boek en kopje koffie. Alle boeken, cd’s en dvd’s worden verkocht zodat het dak van de Paradijskerk gerestaureerd kan worden. De Boekenbeurs is zaterdag 29 februari van 11.00 tot 17.00 uur. De paradijskerk kun je vinden aan de Nieuwe Binnenweg.

Restaurant The Iron Lady

RUBROEK -  Deze maand is de opening van The Iron Lady. Dit is een restaurant in de Pannekoekstraat in Rotterdam. Het restaurant serveert verschillende soorten maaltijden, van een steak bij het diner tot een verassingen dessert. De sfeer van de Iron Lady is een ruising tussen een jaren ‘20 whisky bar en een Engelse club. Op vrijdag en zaterdag is de keuken geopend van 12.00 uur tot middernacht. Op Pannekoekstraat 22a.

Workshops bij Zielenkaarten

Ommoord – Op zaterdag 29 februari viert Zielenkaarten haar vijfjarig bestaan door middel van een open dag. Tijdens de ochtend kunnen bezoekers verschillende workshops volgen. Zo begint yoga om 10.15 uur en is er om 11.30 uur een schrijfworkshop. De dag wordt afgesloten met het maken van een zielenkaart collage. De workshops van de middag kosten 3,00 euro. De lunch die je kan kopen voor 4,00 euro. Aanmelden voor de workshopmiddag is verplicht. Dit doe je door te mailen naar zielekaarten@gmail.com. De dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur bij het Multicultureel Centrum. Voor meer informatie kun je terecht op website: zielekaarten.jouwweb.nl. Het adres is Prins Alexanderlaan, Rotterdam.

Openpodium metalbands

 LOMBARDIJEN – Oude heavy-metal band Picture keert terug in Baroeg. De band is sinds 2016 weer terug bij elkaar en heeft afgelopen jaar een album genaamd ‘Wings’ uitgebracht. Tijdens dit open podium concert gaan ze hun nieuwe- en oude nummers laten horen. Ook artiesten zoals Thin Lizzy en Judas Priest zullen te zien zijn. Het open podium begint zondag 1 maart om 15.00 uur in Baroeg. De kaartjes zijn 15.00 euro per persoon. Het adres van Baroeg is Spinozaweg 300.

Bijbel Bijeenkomst

Feijenoord - Op dinsdag 3 maart kun je terecht op de Partyboederij Degenkamp. Hier worden verschillende Bijbelse verhalen vertelt. De samenkomst is voor zowel gelovigen als mensen die graag meer over het geloof willen weten. De Partyboederij kun je vinden bij de Dordtsestraatweg 577 in Rotterdam. De samenkomst is van 19.30 uur tot 20.30 uur. Voor meer informatie kun je bellen naar: 0623705256.

Uit de krant