Foto: Joeri Rouffa

Rotterdamse kappers genomineerd voor Coiffure Award 2020

Algemeen 38 keer gelezen

Rotterdam - De genomineerden van de 29ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vandaag hebben de 99 genomineerden te horen gekregen dat hun passie, creativiteit en inzet ervoor hebben gezorgd dat ze in de race zijn voor de meest toonaangevende kappers prijs van Nederland. 


De uitreiking van de 13 prestigieuze Coiffure Awards vindt op zondagavond 19 april tijdens het bekende gala plaats. Dat deze haar-liefhebbers genomineerd zijn is al een prestatie op zich, aangezien de kappers dit jaar wederom de lat hoog hebben gelegd. De vakjury was dan ook vol lof over de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de vakjury, Berni Ottjes (NL juryvoorzitter): “Ik vond de inzendingen dit jaar heel erg verrassend, het haarbeeld is ontzettend divers. Het is ontzettend leuk om ieder jaar de verschillen in de collecties te zien. Kappers hebben de lat hoog gelegd; ze hebben echt geprobeerd om een nieuwe kijk op haar te geven.”

Rotterdamse genomineerden

De Rotterdamse genomineerden (Regio: Zuid, Categorie: Heren) zijn Bjorn la Tulippe van kapsalon Toni & Guy, en Fabian van der Steen van kapsalon Androgyn.

In de categorie Dames (Regio: Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland) zijn dat Joeri Rouffa uit Rotterdam van kapsalon Androgyn en Joffrey Conings van kapsalon Androgyn.

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 19 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 12 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beauty specialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 14 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich

De Coiffure Award - die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media - streeft ernaar de kappers-branche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien. Op zondag 19 april vindt het 29ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografiewedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de Hairdresser Of The Year. Daarnaast wordt ANKO ondernemers award overhandigd. De presentatie van het gala is in handen van Rick Brandsteder. Info Coiffureaward.nl  

Uit de krant