Logo dehavenloods.nl


The Cosmic Carnival uit Rotterdam boekt succes in Amerika

Rotterdam - Met een succesvolle tournee door Amerika achter de rug heeft The Cosmic Carnival uit Rotterdam de internationale ambities nogmaals onderstreept. Na eerdere bezoeken aan Spanje, Zweden, Thailand, Marokko, Hongarije en Griekenland ging de band vorige maand voor de tweede keer naar de VS. The Cosmic Carnival legde 6500 kilometer af door veertien verschillende staten en speelde vijftien shows in onder andere Boston, New York, Nashville en Chicago. Vanavond vertolkt de band materiaal van Fleetwood Mac in een inmiddels uitverkocht Rotown. 


"We hebben trouwe fans hier in Nederland, absoluut. Maar dat iemand 2,5 uur in de auto zit om een optreden van The Cosmic Carnival in Chicago te kunnen zien, dat is nieuw. Sommigen hadden letterlijk jaren naar onze komst uitgekeken. We kregen veel waardering voor de passie waarmee we op het podium stonden. Twaalf mensen in een tent in Baltimore met een Cosmic Carnival shirt aan, daar doe je het voor!", laat zanger/gitarist Nicolas Schuit weten.

De Rotterdamse band laat zich moeilijk in een muzikaal hokje drukken en heeft ook na tien jaar nog steeds de drang om verder te kijken dan alleen het eigen land. Deze week verschijnt nieuwe single I Do, afkomstig van het eerder dit jaar uitgebrachte album First Flowers. Later deze maand speelt The Cosmic Carnival haar 500e optreden op het door de band zelf georganiseerde Once Upon A Time In The West festival dat op 26 en 27 augustus voor de derde keer in Rotterdam plaatsvindt.

En het wordt nog drukker voor de band, want in oktober start tevens een nieuwe theatertour: Fleetwood Mac: The Incredible Story. Tijdens deze serie voorstellingen kruipt The Cosmic Carnival in de huid van deze legendarische Brits-Amerikaanse band. Een rol die de Rotterdammers op het lijf geschreven is, gezien het veelzijdige repertoire van beide groepen. 

Info: www.thecosmiccarnival.com.

Reageer als eerste
Meer berichten