Logo dehavenloods.nl


Het oude centrum van Overschie gaat bruisen

Rotterdam - Muziek, theater, eten en drinken… op Verwonder Overschie vind je dat én meer. Film, muziek, poëzie, dans, beeldende kunst, (kinder)theater: noem maar op.Op 9 september bruist het in het oude centrum van Overschie vooral in en om de Grote Kerk en het Museum Oud Overschie van cultuur.

Het gratis festival voor alle leeftijden is tegelijk met Open Monumentendag, maar naast historische plekjes kom je veel meer tegen om je over te verwonderen. Bijvoorbeeld free runners die de Grote Kerk benutten als ren-, spring- en klimparcours en belevingstheater op een historisch schip. Vervolgens stuit je ergens op een opera-act of een dame die op een paarse harp speelt. Dorpsomroepers kondigen deze gebeurtenissen aan zoals vroeger gebeurde. 'Boeren, burgers en buitenlui!', beginnen ze steeds. Want zo luidt dit jaar het thema van de Open Monumentendag.

"Er is zoveel talent in Rotterdam", vertelt initiatiefneemster Thérèse Osseweijer. "Dat willen we naar buiten brengen en laten zien. Daarom is er in de programmering van het festival ook een open podium opgenomen. Superleuk om te kijken wie daar gebruik van gaan maken en wat dat gaat doen. Kom maar op!" Verder zijn er in de boomgaard kinderactiviteiten zoals improvisatietheater, kinderschmink, knutselen en andere activiteiten met United 010 en de scouting. Kunstenaars uit Overschie kunnen hun werk laten zien aan het Open Monumentendag- en festivalpubliek.

Op facebook.com/verwonderoverschie kun je meer vinden over Verwonder Overschie.

Reageer als eerste
Meer berichten