Logo dehavenloods.nl


Shantycafé op V11

Rotterdam -  Zondag 20 augustus, als voorspel voor het 15e Internationale Shantyfestival Rotterdam, is er nog een shantycafé op de voormalige lichtboot V11 in de Wijnhaven. 

Wat gaat er gebeuren: Iedereen die wil kan komen mee doen met zijn muziekinstrument of met zijn eigen stem en al of niet een solo zingen. Shanty's die vaak iedereen zal herkennen. In welke taal dan ook. Wat zijn shanty's? Dat waren de werkliederen van de oude zeilvaart. Door het toegepaste ritme kon het zware werk verlicht worden en gaf de shantyman het ritme aan. 

De shanytyman kon een bonus verdienen door te zorgen dat het zware werk sneller werd uitgevoerd. Denk dan aan het hijsen van de zeilen. Plaats is het rode lichtschip V11 wat afgemeerd is in de Wijnhaven t/o nr. 101 te Rotterdam. Het shantycafé is een plaats waar de liefhebbers van de shanty's lekker samen kunnen zingen. Maar ook het wel en wee van de shantywereld wordt hier uitgebreid besproken. Vragen kunnen gesteld worden over het komende internationale shantyfestival Rotterdam. Het shantyfestival zal worden gehouden op vrijdagavond 1, zaterdag 2 en zondag 3 september gelijk met de wereldhavendagen. Ongeveer 35 shantykoren zullen gedurende deze dagen te beluisteren zijn.

Toegang gratis. Aanvang 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten