Logo dehavenloods.nl


Je kunt drie prachtige routes fietsen, van de Oostvaardersplassen tot een rondje Markermeer. Start en finish zijn in Almere.
Je kunt drie prachtige routes fietsen, van de Oostvaardersplassen tot een rondje Markermeer. Start en finish zijn in Almere.

Een gezonde buik voor iedereen

Rotterdam - Nederland telt meer dan 2 miljoen buikpatiënten. Alleen darmkanker eist al veertien mensenlevens per dag. Dat vraagt om meer onderzoek. Fiets daarom op 30 september mee met de 7e editie van de Zuiderzee Klassieker, de jaarlijkse sponsorfietstocht van de Maag Lever Darm Stichting. Doneren of vrijwilliger zijn op deze dag kan ook.

Door Els Neijts

"Ik heb geboft", verklaart Miranda uit de grond van haar hart. "Ik kreeg op mijn 23e Crohn. Dat is een rotziekte en voor mij dreigde er dan ook een stoma. Daar zag ik zo vreselijk tegen op omdat ik nog zo jong was, dat ik me aangemeld heb voor een behandeling die onderdeel was van een onderzoek bij het medisch academisch centrum. Er was toen geen garantie, maar inmiddels ben ik 42 en heb ik nog steeds geen stoma. In mijn geval is de Crohn onder controle te houden met medicatie en een dieet. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ook daarom juich ik meer onderzoek toe."

Ook oud profwielrenner Gert Jakobs fietst op 30 september mee. Zelf heeft Gert, zoals hij het zelf omschrijft, een 'Maag van Steen', maar in zijn omgeving ziet hij dat dit niet vanzelfsprekend is. Zijn neef is al vroeg overleden aan darmkanker en ook zijn broer heeft darmproblemen. "Iedereen kent helaas wel iemand in zijn omgeving met een buikziekte. Samen fietsen voor hetzelfde goede doel - een gezonde buik voor iedereen - daar doe ik het voor."

De Maag Lever Darm Stichting zet zich onder meer in voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Meefietsen of sponsoren helpt om dit doel te bereiken. Er zijn drie prachtige routes die je kunt fietsen, van 60, 120 en 180 kilometer. Van de Oostvaardersplassen tot een rondje Markermeer. Deelnemers aan de Zuiderzee Klassieker betalen inschrijfgeld en wordt gevraagd hun deelname te laten sponsoren door vrienden, familie, bedrijven en clubs.

Info: www.mlds.nl/Zuiderzee/Klassieker-2017‎.

Reageer als eerste
Meer berichten