Logo dehavenloods.nl


Seve van Ass afgelopen voorjaar in de halve finale van de playoffs tegen Amsterdam. Binnekort speelt hij in 020 het EK met Oranje. (Archieffoto: Orange Pictures)
Seve van Ass afgelopen voorjaar in de halve finale van de playoffs tegen Amsterdam. Binnekort speelt hij in 020 het EK met Oranje. (Archieffoto: Orange Pictures)

Seve van Ass verdedigt de eer van Rotterdam in Oranje

Rotterdam - Een jaar na de Spelen in Rio, waar HC Rotterdam vier man in Oranje had, is Seve van Ass (25) op het EK 2017 de enig overgeblevene international van de club. "Ik had die andere gasten er graag bij gehad. Maar ik kan er niets aan doen, behalve de eer van Rotterdam met nog meer vuur verdedigen."

Door Emile Hilgers

Door een hamstringblessure moest Van Ass in juni de Hockey World League in Londen vanaf de kant volgen. Inmiddels traint de aanvaller weer voluit mee met de selectie. "We hebben een pittig schema, maar ik heb nergens last van en kan alles meedoen", verklaart hij.

Na de 'Four Nations' in Spanje speelt Nederland zondag 13 augustus in Waalwijk een interland tegen India. Daarna is Oranje vanaf 18 augustus titelverdediger op de Rabo EuroHockey Championships in het Amsterdamse Wagener Stadion. "Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben om te winnen, maar het zal zeker niet gemakkelijk gaan", aldus Van Ass. "Onze belangrijkste concurrenten zijn denk ik Duitsland en België, maar ook tegen Engeland en Ierland kan het spannend worden."

Hij hoopt dat er op het titeltoernooi eenzelfde sfeer zal zijn als op het WK in 2014 in Den Haag. "Het was misschien wel het mooiste toernooi tot nu toe in mijn carrière. Eén groot spektakel, met duizenden Oranje-supporters op de tribune en voor elke wedstrijd het volkslied."

Over de kansen van HC Rotterdam in de nieuwe competitie is Van Ass ook hoopvol gestemd. "We hebben een sterk team", analyseert hij. "Qua hockeykwaliteiten kunnen we zeker opnieuw de playoffs halen en misschien ook wel weer de finale. Het is nog wel afwachten hoe het zal gaan met de energy en de flow. Met vrij veel nieuwe spelers zijn ook de balans en teamgeest belangrijke succesfactoren."

Reageer als eerste
Meer berichten