Afbeelding

Twee Rotterdammers, samen 160 jaar oud, kijken hoe een bootje de Leuvehaven indraait

Algemeen 117 keer gelezen

Rotterdam -  Dit is een ingezonden column van Wendy Verhoeven, misschien ken je haar als @LovesKoffie op Twitter. Op dehavenloods,nl maken we graag plek voor Rotterdamse columns. En zeker als ze zo leuk zijn al deze van Wendy!

Leuvehaven

Groen! Ik steek de Maasboulevard over en fiets het centrum tegemoet. Iets verderop komen slagbomen in gang. Shit, brug open. Harder trappen heeft al geen zin meer en ik laat me uitrollen tot ik het water kan zien.

Met mijn Gazelle in de hand leun ik tegen de kade. Hij schuifelt met zijn wandelstok wat dichterbij. ‘Bent u lekker aan de wandel?’ Een knikje.

’Ik ben wel drie keer zo oud als jij, maar nog fit.’

Ik reken en grinnik om de uitkomst. ‘Zo wil ik dan ook wel 120 worden, meneer.’ Nu is het zijn beurt om te rekenen. Met enig ongeloof neemt hij me vanachter zijn brilletje op. ‘Dan zie je er goed uit, wijffie’ en lacht.

Het is een leuke ochtend. Twee Rotterdammers, hier voor de gelegenheid even samen honderdzestig jaar oud, kijken hoe een werkbootje de Leuvehaven indraait en de brug weer zakt. We zwaaien naar elkaar als de slagbomen open gaan.
Wendy Verhoeven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant