Het grootste zeilschip van Latijns-Amerika komt naar Rotterdam!

Rotterdam - Het zeilschip Unión van de Peruaanse Marine zal dinsdag 8 augustus om 08.00 uur aanmeren in de Wilhelminakade In Rotterdam. Op 9 en 10 augustus is er de mogelijkheid om het schip te bezichtigen van 10.00 tot 18.00 uur.

De Unión is het grootste zeilschip van Latijns-Amerika en de een na grootste van de wereld. Het schip heeft vier masten en is 115,5 meter lang en 13,5 meter breed, met een diepte van 6,5 meter en een hoogte van 53,5 meter en een maximumsnelheid van 12 knopen. Dit vaartuig is volledig opgebouwd in Peru in de scheepswerven van El Servicio Industrial de la Marina (SIMA) en is het eerste schip in de Peruaanse Marine van zijn soort. Op zee en in het buitenland wordt de Unión gezien als onderdeel van het Peruaanse territorium. Daarom is het ook officieel een rondreizende ambassade van Peru. 
Dit reusachtige schip heeft een bemanning dat bestaat uit 244 mariniers, waarvan 83 matrozen van de Marineschool van Peru. Van 8 tot en met 12 augustus is de Unión te bewonderen aan de Wilhelminakade en zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden met als doel om de Nederlandse en de Peruaanse gemeenschap dichter bij elkaar te brengen.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden