Ed Goverde (PvdA) is van alle markten thuis zoals hier als presentator van een muziekevenement in Charlois. Tekst/foto: Joop van der Hor
Ed Goverde (PvdA) is van alle markten thuis zoals hier als presentator van een muziekevenement in Charlois. Tekst/foto: Joop van der Hor

Ed Goverde (nieuw als wethouder in Sliedrecht) werkt vanuit huis in Charlois

Algemeen 167 keer gelezen

Rotterdam - Ed Goverde is op 17 maart door burgemeester Bram van Hemmen benoemd tot wethouder in de gemeente Sliedrecht. Maar ook hij werkt thuis. Vanuit zijn appartement in Rotterdam-Zuid. De 62-jarige oud-deelraadsvoorzitter van Charlois had zichzelf een andere entree voorgesteld. Door de uitbraak van het coronavirus moet hij zichzelf nu noodgedwongen thuis inwerken.

door Joop van der Hor

 ”De meeste van mijn nieuwe collega’s ken ik alleen nog maar van gezicht, want we hebben veelal contact via beeldbellen. Ik popel om ze in levende lijve te ontmoeten. Ook de collegevergadering gaat via streaming. En zo ook het meeste contact met ambtenaren in de overdracht en het bijpraten van de verschillende dossiers.”

“Het meest vervelende is dat er nauwelijks contacten mogelijk zijn met de burgers en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Hopelijk vanaf 1 juni dan maar dubbel en dwars inhalen”, aldus Goverde. Hij gaat zich in Sliedrecht bezig houden met ruimtelijke ordening, grondbeleid, gemeentelijk vastgoed, bouw- en woningtoezicht en deels ook met onderwijs. Ed Goverde staat bekend als een man van ‘niet lullen maar poetsen’.

Goverde en zijn vrouw Zila zijn fervente bezoekers van het jaarlijkse Baroeg Open Air festival in het Rotterdamse Zuiderpark en dus ook liefhebbers van de daarbij horende muziek. ‘We zijn beiden ouwe rockers. Luisteren graag naar rock, metal en hardcore. We zijn als vrijwilligers verbonden aan dit jaarlijkse festival dat dit jaar op 12 september plaats moet gaan vinden. Hopelijk gaat dat ook door. Want dan weten we zeker dat we de moeilijke tijd welke we nu met elkaar doormaken definitief achter ons hebben gelaten.”

Ook is Goverde ruim veertig jaar actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging Spartaan’20 waarvan bijna 25 jaar als bestuurslid en ambassadeur van de KNVB in district west 2.

Ed Goverde hoopt snel echt aan de slag te kunnen gaan in Sliedrecht. “Ik wil heel graag met iedereen in het stadhuis persoonlijk kennismaken. Dit is geen makkelijke periode, voor niemand. Er is heel veel werk te verzetten. We zullen het samen met elkaar moeten doen. Als straks het dagelijks leven weer kan worden opgepakt zal ik veel op straat te vinden zijn. Ik houd van mensen en vooral van ondernemende mensen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant