Afbeelding
Foto: Frame It / Devin de Waard

Honderden Rotterdammers dansen (en zingen!) samen op balkon tijdens Koningsdag [FILMPJE}

Algemeen 139 keer gelezen

Rotterdam - Honderden Rotterdammers hebben Koningsdag gisteren op hun balkons samen gevierd met een stille disco. Met onder meer mystery guest Bertie Steur én een massaal Wilhelmus dat tot ver buiten de deelnemende woonblokken te horen was.

Drie woonblokken tussen de Kempenaerstraat en de Geertsemastraat in Bergpolder vormden het toneel van de Koningsdag-editie van ‘Silent disco met de buren’ van Jolly Booth.

De ruim 500 uitzinnige deelnemers konden al dansend, veilig vanaf hun eigen balkon of vanuit eigen tuin, zelf plaatjes aanvragen en via een speciale Jolly Booth koptelefoon naar drie verschillende muziekkanalen luisteren. Het ‘feestje’ was een zeer geslaagd alternatief voor alle, door de corona-crisis, afgelaste Koningsdag festivals.

Op de speciale koptelefoons van Jolly Booth konden de deelnemers drie muziek streams ontvangen, via zogenaamde kanalen. Eén kanaal werd als verzoekkanaal ingericht, waarbij de deelnemers via Facebook hun favoriete hit konden aanvragen. Er traden verschillende dj’s op, waaronder ook een ware mystery guest. Bertie Steur, bekend van Expeditie Robinson en Boer zoekt Vrouw

Eén van de hoogtepunten van de silent disco, was dat om klokslag 18.00 de ruim 500 bewoners gezamenlijk het Wilhelmus gezongen hebben. Uit volle borst zong iedereen mee. Op straat was het volkslied nog ver buiten de woonblokken te horen.

Bekijk hier het filmpje:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant