Een groepje leden van Punjab Cricket Club Rotterdam, met staand in het midden aanvoerder Sulaiman Tariq, links van hem clubcoördinator Joop van Rijswoud en rechts coach Akrim Din. (Foto: Rob Kamminga)
Een groepje leden van Punjab Cricket Club Rotterdam, met staand in het midden aanvoerder Sulaiman Tariq, links van hem clubcoördinator Joop van Rijswoud en rechts coach Akrim Din. (Foto: Rob Kamminga)

Punjab Cricket Club: topklasser zonder groeikansen

Rotterdam - Nieuwkomer in de topklasse Punjab Cricket Club Rotterdam staat met nog drie speelrondes te gaan riant op de derde plaats. "Ik denk dat heel cricketend Nederland had verwacht dat we zouden degraderen", schetst aanvoerder Sulaiman Tariq de verbazing die alom voelbaar is. "Zelf zagen we ook niet aankomen dat we relatief makkelijk zouden overleven."

Door Emile Hilgers

"Onze doelstelling was handhaven op het hoogste niveau", vervolgt Tariq. "Wij spelen nu drie jaar met dit team en hebben hard gewerkt om te komen waar we nu zijn. Maar dat we al zo snel zo hoog staan, komt ook voor ons als een verrassing. Daarbij komt dat een aantal tegenstanders in de topklasse minder sterk zijn dan we verwacht hadden."

Coach Akram Din noemt de inbreng van oud-spelers van landskampioen Excelsior'20 - onder wie Tariq - als een van de redenen voor het succes. "We zijn ook tactisch sterk. En ja, misschien ook wel dat we veel Pakistaanse spelers hebben. Bij Pakistanen zit cricket in het bloed." Tariq vult aan dat het team niet op de oud- topklassespelers leunt, en vooral in de breedte sterk is. "Er zijn een paar nieuwe spelers aangetrokken omdat we gepromoveerd zijn, maar het belangrijkste is onze inzet."

Helaas worden de sportieve successen overschaduwd door een accommodatieprobleem. Het hoofdveld aan de Zuiderparkweg voldoet maar nét aan de eisen voor de topklasse, het tweede is klein en wordt zondagochtend bezet door een hondenvereniging.

Tariq: "Teams erbij kan niet door onvoldoende speeltijd. Dit jaar zijn we gestart met jeugd en er is nu al een ledenstop. We krijgen extra subsidie van de bond als we training geven op basisscholen. Maar wij kunnen het toch niet aanbieden als ze bij ons geen wedstrijden kunnen spelen?!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden