Afbeelding

Bezoekmaatje Artlinda gaat niet meer op bezoek maar belt over van alles en nog wat

Algemeen 118 keer gelezen

Rotterdam - Bezoekmaatje Artlinda bezoekt al vier jaar een oudere dame van 81 jaar. In deze coronatijd gaat zij niet op bezoek maar belt regelmatig voor een praatje. De twee zijn immers behoorlijk hecht geworden na al die jaren. En het is een spannende tijd voor ouderen.

“Ons contact is leuk en gezellig”, vertelt Artlinda. “We bellen elkaar regelmatig en praten over van alles en nog wat. We zijn in al die jaren heel hecht geworden. Mevrouw is erg geïnteresseerd en vraagt regelmatig hoe het met mijn zoontje gaat. Ik ben nu samen met hem bezig om een mooie tekening te maken voor haar. We leven in een bijzondere tijd en moeten er gewoon het beste van maken met elkaar.”

“Het is voor mevrouw een spannende tijd. Ze hoort overal dat ze in de risicogroep valt en is bang om corona te krijgen. Ik begrijp goed dat zij zich hierover zorgen maakt. Ik hoop dat corona snel de wereld uit is. Dan kunnen we weer gezellig bij elkaar langs gaan.”

Veel ouderen zitten vanwege de coronacrisis alleen thuis en kunnen geen bezoek meer ontvangen. Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) biedt ouderen hulp met: Boodschappenservice (vrijwilligers bezorgen boodschappen aan de voordeur), TelefoonMaatje (vrijwilligers bellen voor een praatje), BoekenMaatje (vrijwilligers lenen hun eigen boeken uit), DigiMaatje (vrijwilligers geven telefonisch uitleg over videobellen of andere digitale vragen) en Hulp op Maat (vrijwilligers helpen met hond uitlaten, medicijnen ophalen en nog veel meer).

Kent of bent u een oudere die hier graag gebruik van wil maken? Laat het UVV dan weten via info@uvvrotterdam.nl of 010-413 08 77.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant