Jenny Montenegro in Rotterdam (Foto: Jenny Montenegro)
Jenny Montenegro in Rotterdam (Foto: Jenny Montenegro) Jenny Montenegro in Rotterdam (Foto: Jenny Montenegro

Innerlijke rust met de online-yoga van Jenny Montenegro

Algemeen 77 keer gelezen

Rotterdam - Zelfs tijdens de coronacrisis heeft de 36-jarige Jenny Montenegro een sportieve instelling. Ze geeft namelijk online yoga-lessen aan de bezoekers van studio Balansz. Daar werkt ze normaal gesproken als yogalerares. Volgens Montenegro kan yoga veel positiefs opleveren, vooral in deze tijden. “In mijn ogen gaat yoga niet alleen om het sporten. Natuurlijk, houdt het je lichamelijk fit, maar dit helpt ook met je mentale gezondheid. Je kunt dankzij meditatie veel zorgen en stress achter je laten. Zo kun je je focussen op wat er nog moet komen.”

“Tijdens de coronacrisis heb ik al gelijk een verschil gemerkt. Vanuit het niets is er een grote aanvraag aan yoga ontstaan. Mensen hebben nu meer tijd én het helpt ook”, vertelt Jenny Montenegro. “De afgelopen weken vertellen mijn leerlingen mij vaak dat ze niet goed weten hoe ze kunnen relaxen. Ik raad meditatie aan.”

Montenegro vindt het erg fijn dat ze tot rust kan komen, maar dagelijks verlangt ze naar haar familie. Ze komt namelijk uit het Amerikaanse Californië. “Het eerste wat ik zou willen doen als de pandemie voorbij is, is het vliegtuig instappen. Even terug naar Californië, zodat ik mijn familie kan zien en ze een dikke knuffel kan geven. Vooral mijn ouders wil ik stevig vasthouden.”

Toch, houdt Montenegro rekening met dat dit waarschijnlijk nog een tijdje kan duren daarom leeft ze nog even in een andere droom: innerlijke rust. “Tot het zo ver is, geniet ik van de extra tijd die ik heb. Ik schilder nu ook meer dan normaal.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant