Afbeelding
Foto: Gemeente Rotterdam

Ahmed Aboutaleb in wereldwijde task force om uit coronacrisis te komen

Algemeen 47 keer gelezen

Rotterdam - Burgemeester Ahmed Aboutaleb is één van de elf burgemeesters in de Global Mayors COVID-19 Recovery Task Force die de wereld uit de coronacirisis moet helpen. De task force wordt in het leven geroepen door de C40 waarin bijna honderd grote steden wereldwijd samenwerken,

Aboutaleb gaat samen met de burgemeesters van Freetown, Hong Kong, Lissabon, Medellín, Milaan, Melbourne, Montreal, New Orleans, Seattle en Seoul onderzoeken hoe wereldwijd het economische herstel na de huidige crisis kan leiden tot betere volksgezondheid, minder ongelijkheid en zonder schade aan het klimaat.

De task force is namens de C40 in het leven geroepen door  Eric Garcetti, de burgemeester van Los Angeles. De voorzitter van de elf wordt de burgemeester van Milaan.

 Ahmed Aboutaleb: “Het COVID-19 virus gaat ons allemaal aan en zorgt voor veel pijn en verdriet in onze steden. Door samen te werken, kunnen we deze donkere tijden overwinnen. Het doel is simpel: een betere, groenere en voorspoedige toekomst voor ons allemaal.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant