Afbeelding

Speciaal eerbetoon aan Eddy Pieters Graafland bij Andere Tijden Sport

Algemeen 87 keer gelezen

Rotterdam - De legendarische doelman Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste keepers uit de Nederlandse geschiedenis.
Eddy Pieters Graafland kende vooral successen onder de lat bij Feyenoord. Met de Rotterdamse club won hij vier keer de landstitel. In 1970 won hij met Feyenoord, tijdens zijn laatste seizoen, de Europa Cup I. Het was de eerste keer dat een Nederlandse club de Europa Cup I won.

Ter herinnering aan “Eddy PG” zendt Andere Tijden Sport (NOS/NTR) vandaag na het NOS Journaal laat om 00.00 uur op NPO 1, een herhaling van de aflevering ‘De Geboorte van het Legioen’ uit.

In 1963 raakt Nederland voor het eerst in de ban van de Europa Cup als Feyenoord in zegetocht over het continent trekt. Voor de halve finale tegen Benfica trok het Legioen met twee boten naar Portugal. Samen met Reinier ‘Beertje’ Kreijermaat keerde ‘Eddy PG’ voor deze aflevering terug naar de kade in Lissabon waar de Feyenoorders in 1963 hun supporters verwelkomden.

Andere Tijden Sport: De Geboorte van Het Legioen. Vanavond 00.00 uur, NPO 1. De uitzending is ook online te bekijken op NOS.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant