Fotowedstrijd van het Nederlands Fotomuseum. Foto: Daria Shevtsova.
Fotowedstrijd van het Nederlands Fotomuseum. Foto: Daria Shevtsova.

Met de Rotterdamse Thuisagenda hoef je je niet te vervelen!

Algemeen 65 keer gelezen

Nu voorlopig veel evenementen zijn afgelast, moeten we onszelf vooral thuis vermaken. De agenda verandert daarom voor even in de Thuisagenda. Uitagenda Rotterdam zet komende tijd de leukste thuistips voor je op een rij zodat jij je niet hoeft te vervelen. Verwacht onder andere filmtips voor je thuisbioscoop, e-booktips of tips voor het luisteren van podcasts over kunst & cultuur.

Silent Disco met de Buren
Zin om in je eigen achtertuin of op je eigen balkon een feestje te vieren met andere buurtbewoners? Jolly Booth maakt het mogelijk met hun nieuwe, coronaproof concept ‘Silent Disco met de Buren’. Op anderhalve meter afstand van elkaar, vier je een feestje vanuit je eigen tuin of vanaf je eigen balkon. Je kunt al een silent disco organiseren met je eigen straat, woonblok of woongebouw. Aanmelden kan op www.silentdiscometdeburen.nl.

Manifest at Home #2
Op vrijdag 28 april om 20.00 uur is het tijd voor WORM’s tweede aflevering van Manifest At Home, gecureerd door animator Tess Martin. Drie vooraf geselecteerde deelnemers delen ieder een animatieclip waar ze door zijn geïnspireerd. Het publiek draagt bij aan een twintig minuten durende discussie over de verschillende animaties. Bekijk de aflevering op www.wormworld.hotglue.me.

Rotown bordspel
Ben je een spelletjesliefhebber? Rotown heeft het grote ‘Ik verkoop Rotown Uit’ bordspel ontwikkeld die je voor €7,50 aan je collectie kun toevoegen. Het doel van het spel is om als headliner zo snel mogelijk Rotown uitverkopen. Wat het spel extra leuk maakt is dat alle situaties die je onderweg tegenkomt gebaseerd zijn op waargebeurde ervaringen van het Rotown-team zelf. Koop het bordspel via www.rotown.nl.

Fotowedstrijd Nederlands Fot

omuseum
Maak je graag foto’s en deel je deze ook op Instagram? Doe dan mee aan de Instagram Fotowedstrijd van het Nederlands Fotomuseum. Maak een fotoserie van maximaal vijf foto’s en een korte toelichting over hoe jouw leven thuis er nu uitziet en maak kans op mooie prijzen. Je kan nog tot 31 mei je fotoserie delen via Instagram. Gebruik hierbij de hashtag #mijnleventhuis en tag @nlfotomuseum en @nn_nederland in de foto’s.

Ode aan Rotterdam
De maandelijkse talkshow Rotterdam Late Night ligt op dit moment stil. Maar niet getreurd, want de talkshow zet elke dag een ode aan Rotterdam online. De odes zijn verhalen van Rotterdammers voor Rotterdammers. Ze zijn geschreven door Ernest van der Kwast en visueel ondersteund door foto’s van Aad Hoogendoorn en een bijpassende video. Iedere dag staat er om 09:00 uur een nieuwe ode klaar op www.odeaanrotterdam.nl.


CHINOUK THIJSSEN LEEST VOOR
Een serie video’s van auteur Chinouk Thijssen voor Bibliotheek Rotterdam, waarin zij voorleest uit haar boeken en vragen beantwoordt. Heb je een vraag voor haar? Mail dan naar info@chinoukthijssen.nl en wie weet geeft ze wel antwoord op jouw vraag in een volgende aflevering. Bekijk alle afleveringen van Chinouk op het Youtube-Kanaal van Bibliotheek Rotterdam.


Luisteren naar MOMO
Dit jaar zou Motel Mozaique haar twintigste verjaardag vieren. Helaas kan het festival niet doorgaan, maar online is er genoeg te zien en horen om toch het festivalgevoel te ervaren. Via Spotify (@motelmozaiquefestival) is de afspeellijst met alle artiesten die deze editie langs zouden komen nog te beluisteren. Fijn om even lekker bij weg te dromen.

Kijk voor meer thuistips op  uitagendarotterdam.n l

Silent Disco met de Buren. Foto: Jolly Booth.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant