Medewerkers van SWA haalden maandag 275 oranjetompoezen op bij KC's Bakery om uit te delen aan alle vrijwilligers als dank voor hun inzet
Medewerkers van SWA haalden maandag 275 oranjetompoezen op bij KC's Bakery om uit te delen aan alle vrijwilligers als dank voor hun inzet Foto: Yvonne Schults

Van maaltijden en sporten tot bingo

Algemeen 84 keer gelezen

Het zal u niet ontgaan zijn dat Stichting Welzijn Albrandswaard ook tijdens de corona-periode zeer actief blijft. Nu veel reguliere activiteiten stil liggen en wijkcentra gesloten zijn, brengt SWA de activiteiten gewoon bij mensen thuis.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard  - Op 23 april zijn (betaalde) maaltijden thuisbezorgd bij 37 inwoners van Albrandswaard. Een warme maaltijd en een dessert, verzorgd door Completer Catering en bezorgd door vrijwilligers en medewerkers. Dit wordt op 30 april herhaald. Op Koningsdag kregen alle 275 vrijwilligers een door KC’s Bakery gebakken oranje-tompoes als dank voor hun inzet. Daar bleef het niet bij, want op 28 april organiseerde SWA een online bingo voor alle vrijwilligers. Omdat ze inmiddels de smaak te pakken krijgen van bingoën, zal op 7 mei de allereerste balkon-bingo worden georganiseerd in het appartementencomplex aan het Hof van Portland. Hier zijn mooie prijzen te winnen. Andere leuke recente acties waren het verspreiden van door Sporthal Rhoon gesponsorde pakketjes aan ASVZ Witburch en Philadelphia Portland. Hierin zat naast lekkers ook een CD van het Hoogvlietse koor “Tranen met Tuiten”. Ook werden oliebollen uitgedeeld aan de bewoners en medewerkers van Profilazorg Wanmolen, het Wishhuis en Villa Maja (met dank aan Roel’s oliebollen).

“Albrandswaard Helpt!” ondersteunt SWA inwoners, samen met vrijwilligers, door het doen van boodschappen, het uitlaten van honden, het thuisbrengen van boeken uit de leen-bibliotheek, een praatje over de telefoon, enz. Ook voor hulp bij computerproblemen, reparatie van kleine apparaten of het ophalen van medicijnen bij de apotheek kunt u bij hen terecht. Zo helpt SWA ouderen en kwetsbaren door de coronacrisis heen. Meer informatie over “Albrandswaard Helpt!” via 010-5018322 of vpa@welzijnalbrandswaard.nl.

Sinds 20 april is Vraagwijzer weer open. Vraagwijzer is het gratis informatie- en adviesloket voor het aanvragen van WMO-voorzieningen, vragen over wonen, maaltijdvoorziening en persoonsalarmering. Ook kunt u hier terecht voor het aanvragen van bijzondere bijstand, Regeling Meedoen of ondersteuning in geval van financiële problemen. Zij helpen u het liefst telefonisch, maar als het niet anders kan, kunt u dagelijks van 9.00–12.00 uur terecht bij ons loket, Rijsdijk 17a in Rhoon. Vraagwijzer is dagelijks telefonisch te bereiken tot 15.00 uur op 010–5011222.

Sinds het begin van de coronacrisis plaatsen de BuurtSportCoaches om de paar dagen een sportieve uitdaging op Facebook. Touwtje springen, sit-ups, buikspieroefeningen, Konings-spelen thuis, allemaal oefeningen om thuis te doen nu sportscholen dicht zijn. Op 15 mei om 19.00 uur wordt in Het Lokaal een online Talent Stage gehouden, waar jongeren hun muziek-, zang- of danstalent kunnen laten zien. Meer info op Facebook of via jongerenwerk@welzijnalbrandswaard.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant