Afbeelding

Laatste gerenoveerde woning Tuinenhoven opgeleverd

Algemeen 91 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag (woensdag 29 april) wordt het állerlaatste gevelelement van de 287 gerenoveerde woningen in de wijk Tuinenhoven in IJsselmonde geplaatst. Een belangrijke mijlpaal. Zowel voor de bewoners, als voor Woonbron en VORM. 

Op 29 april 2019 startte VORM in opdracht van Woonbron met de renovatie. Vandaag - één jaar later - wordt het laatste element geplaatst. Nog even en alle woningen zijn opgeleverd. En de bewoners zijn blij, zo blijkt: “Ik kan eindelijk weer bij mijn raam zitten, zonder dat ik tocht voel”. 

 De volledige gevels van de woningen werden vervangen door prefab geveldelen, met reeds aangebrachte ramen en deuren. Ook zijn daken voorzien van nieuwe dakbedekking, waarmee de gehele buitenschil geïsoleerd en toekomstbestendig is.  Tevens is in een groot deel van de woningen een nieuwe CV ketel geplaatst en is iedere woning nu voorzien van een HR CV ketel en een CO2 gestuurde ventilatiesysteem. De geprefabriceerde nieuwe buitenschil met 17 cm isolatie, de daken, nieuwe CV ketels, en het ventilatiesysteem zorgen voor een opwaardering van het energielabel naar klasse A. Voor de renovatie hadden de woningen een energielabel klasse E en F. Tevens heeft VORM de woningscheidingen brand technisch verbeterd, zodat de bewoners veiliger kunnen wonen. 

 De bewoners konden tijdens de renovatie in de woning blijven wonen. Het uitwisselen van oude kozijnen voor nieuwe elementen – en dus een open gevel - bleef beperkt tot enkele uren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant