Rotterdam krijgt een eigen snoepje: het Rotterdammertje

Rotterdam - Den Haag heeft z'n hopjes en de Zeeuwen koesteren hun Babbelaars. En Rotterdam? Rotterdam heeft vanaf vandaag ook een eigen snoepje: Rotterdammertjes. Het snoepje, in de vorm van een baksteentje,
verwijst naar de wederopbouw en architectuur van de stad.

Het snoepje smaakt naar pittig kaneel met een vleugje mint, het resultaat is een prikkend gevoel op de tong, Het snoepje wordt – van drukken tot inpakken - volledig geproduceerd door Rotterdammers. De drie verschillende doosjes vormen samen de skyline van Rotterdam. 

Olaf Ouwerkerk, bedenker van de Rotterdammertjes: "Inmiddels een jaar geleden kregen we na een etentje in Den Haag de rekening gepresenteerd op een schaaltje met twee Haagsche Hopjes. Ik besefte toen pas dat wij in Rotterdam geen eigen snoepje hadden. Vanaf dat moment kon ik het idee voor Rotterdamse bouwstenen niet meer loslaten. Een stad als Rotterdam verdient zijn eigen kenmerkende attentie. De eerste doosjes zijn inmiddels werkelijkheid en ik ben enorm trots op het eindresultaat. Ik weet zeker dat het snoepje bij de Rotterdammer in de smaak valt."

De Rotterdammertjes zijn vanaf volgende week bij de eerste verkooplocaties verkrijgbaar, zoals de Markthal, voor een adviesprijs van 4,95 euro.
 

Meer berichten