Poster Time4You The Vlog
Poster Time4You The Vlog Foto: VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk maakt journaals en vlogs voor vluchtelingkinderen

Algemeen 85 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedereen kan op onze website zelf een bericht met foto plaatsen!

VluchtelingenWerk Nederland maakt in deze Corona-tijd wekelijkse journaals en vlogs voor vluchtelingkinderen van 8-17 jaar in azc’s. De wekelijkse Time4You bijeenkomsten van dit project van VluchtelingenWerk  op azc’s kunnen in verband met de Corona- maatregelen niet meer georganiseerd worden. Juist in deze crisistijd vindt VluchtelingenWerk  het belangrijk de kinderen te blijven informeren en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen. Dankzij een gift van het Oranjefonds van 20.000 euro kunnen deze journaals en vlogs - ook veel bekeken in het Rotterdamse azc Beverwaard - gerealiseerd worden.

Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar voor kinderen van 8-12 jaar op www.time4youjournaal.nl. Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen: ontvangen vragen van de kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Tekenen voor Kinderen waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen. Tot slot verschijnt hetTime4You Journaal teleoonnummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema.

Elke vrijdag om 16.00 uur staat de Time4You Vlog voor jongeren van 13-17 jaar klaar op www.time4youvlog.nl. De 3 vloggers Sasya, Saida en Alendi vertellen elk vanuit hun eigen leven hoe zij omgaan met Corona. De 3 filmpjes laten elke week zien wat fake news is, geven informatie en een challenge.
Tot in ieder geval 1 juni a.s. verschijnt van beide elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant