Logo dehavenloods.nl


Ketels aan de kade met o.a. De Wannebiezz

Proef de historie!

Op zaterdagavond 12 en zondag 13 augustus vindt de 4e editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kunt u de historie letterlijk proeven tijdens dit bijzondere evenement.

Openingsavond 12 augustus (17.00 - 23.00)

De openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynplein) gaat op zaterdagavond al open. Altijd al eens in een herberg willen eten? Genieten van ambachtelijke ‘Ketelkost’ onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en troubadours. Ook dit jaar zullen we het festival openen met een te gek feest! Met verschillende optredens van o.a. Jack Kerklaan, Pierre van Duyl en De Wannebiezz!

Zondag 13 augustus (10.00 - 18.00)

Op de Stad & Streekmarckt vindt u vele kraampjes waar de stadsregio haar mooiste ambachtelijke waren presenteert. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten & drancken. Tijdens Ketels aan de Kade zijn er verder tal van bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen.

Thema: ‘Kaf & Koren'

Ook dit jaar zullen wij weer een bijzonder thema centraal stellen rondom het Rotterdamse eetverleden. Voor 2017 is dat ‘Kaf & Koren’’. De rol die graan heeft gespeeld in de Rotterdamse geschiedenis, met workshops zuurdesem bakken, broden bakken en nog veel meer.

Aanmelden MARCKT:

Heeft u een mooi ambachtelijk product voor op de marckt? Meldt u zich dan via programma@ketelsaandekade.n

Dit jaar weer een speciaal kinderprogramma

Onder het toeziend oog van Piet Heyn, kunnen kinderen meedoen met allerlei leuke en leerzame activiteiten zoals uitdagende maritieme activiteiten, brood bakken of een ritje met de historische paardentram. Ouders kunnen heerlijk genieten op het koockplein, terwijl de belhamels vermaakt worden.

Het volledige programma vindt u op www.ketelsaandekade.nl

www.facebook.com/KetelsaandeKade  - of volg ons op twitter!

Reageer als eerste
Meer berichten