Logo dehavenloods.nl


Tentoonstelling over genderdiversiteit

Rotterdam - Garage Rotterdam start het nieuwe culturele seizoen met de opening van de groepstentoonstelling Nora. Vanaf 1 september presenteert de nieuwe curator voor Garage Rotterdam, Sjoerd Kloosterhuis, een tentoonstelling over genderdiversiteit en het recht op individuele vrijheid. Met de getoonde video's en installaties heeft de tentoonstelling de ambitie om bij te dragen aan een grotere zichtbaarheid van genderdiversiteit. 

Op uitnodiging van curator Sjoerd Kloosterhuis tonen vijf kunstenaars hun werk in de nieuwe tentoonstelling Nora. De titel van de tentoonstelling verwijst naar de hoofdpersoon uit Henrik Ibsen's toneelstuk 'Een Poppenhuis' uit 1879. Nora had de moed om op zoek te gaan naar haar eigen identiteit en durfde daarmee haar individuele vrijheid na te streven. Door het sterke karakter van de hoofdpersoon groeide het toneelstuk uit tot een icoon van de wereldwijde vrouwenemancipatie en een pleidooi voor individuele vrijheid. 

De groepstentoonstelling Nora bekritiseert de gangbare overtuiging dat identiteit onveranderlijk is. De tentoonstelling heeft de ambitie om met de getoonde video's en installaties bij te dragen aan een grotere zichtbaarheid van genderdiversiteit. Om meer begrip voor genderdiversiteit te creëren is het belangrijk dat interseksualiteit zichtbaarder wordt. Dit is de enige manier waarop ook deze groep Nederlanders in de toekomst beter gebruik kan gaan maken van haar individuele vrijheid en veilig opzoek kan gaan naar haar identiteit. 

De tentoonstelling Nora is te zien van 1 september t/m 29 oktober. Info: www.garagerotterdam.nl

Garage Rotterdam, Goudsewagenstraat 27, Rotterdam
Open: woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur. Toegang: € 2,-
 

Reageer als eerste
Meer berichten