Logo dehavenloods.nl


Het beeld van Fanny in Blijdorp.
Het beeld van Fanny in Blijdorp.

Ingezonden: 'Wij bewoners van Blijdorp zijn zeer gelukkig met het prachtige beeld van Fanny!'

Rotterdam - "Ik reageer op een artikel in De Havenloods van woensdag 12 juli. Over het beeld van Fanny Blankers Koen", schrijft Marjet Kamstra die vindt dat het eerbetoon gewoon moet blijven staan waar ie staat.

"Edward Steine uit Zuid fietst wat rond in zijn vrije tijd en ziet een mooi beeld waar hij iets van 'vindt'. Dit beeld staat niet in zijn wijk maar in een heel andere wijk van de stad. Dan denkt deze meneer dat hij ergens op moet gaan inspelen. Hij heeft iets gehoord van een klok en een klepel, van een discussie over ons mooie stationsplein waar ballen voor ontworpen waren maar die gelukkig niet door gingen, en waar ideeën ontstonden om bijvoorbeeld het beeld van Zadkine of iets anders te laten plaatsen. Deze man verzint nu dat 'onze' Fanny weg moet uit de wijk Blijdorp en moet verhuizen naar het stationsplein." Mevrouw Kamstra vindt het een belachelijk idee, zo laat ze in haar emotionele schrijven weten en reageert ook op het feit dat er geen nadere informatie bij het beeld is geplaatst: "Als deze man even verder had gekeken dan zijn neus lang is, dan had hij een herdenkingsplaatje in de stoep gevonden wat het beeld beschrijft. Ze staat dichtbij de Nenijto atletiekbaan waar ze trainde.

"Standbeelden in onze stad worden verspreid geplaatst en juist ook in een woonwijk, vroeger al en nu nog en dat is niet voor niks. Kunst zet aan het denken, confronteert en streelt de zintuigen. En dat doet Fanny zeker! Wij zijn als bewoners van de wijk Blijdorp zeer gelukkig met dit prachtige beeld."

Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten