Uittip: De Maaltuin. Foto: Dique fotografie.
Uittip: De Maaltuin. Foto: Dique fotografie.

De tips van Rotterdam Festivals: van Maaltuin tot Wilde Keuken

Algemeen 119 keer gelezen

Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit! Daarom zetten we naast de thuistips ook weer uittips voor je op een rij.

OPEN GROUNDS
Waar normaal de concerten in de grote zaal plaatsvinden verplaatst GROUNDS deze nu naar de binnentuin. Reken op een zomer vol livemuziek, dj’s en lekkernijen van
Pepe’s Kitchen. Ieder weekend in de zomer is het buitenterras geopend. Laat je verrassen door nieuwe muziek van lokale muzikanten en geniet van een hapje en een drankje. GROUNDS volgt de richtlijnen van het RIVM. Entree en diner €22,50. Reserveer je plekje op www.grounds.nu.

SMULLEN BIJ De Maaltuin
De Trompenburg Tuinen en Arboretum Rotterdam zijn van donderdag 2 juli t/m zondag 2 augustus omgetoverd tot het groenste buitenrestaurant van de stad: De Maaltuin. Na een wandeling door de weelderige tuinen, bijpassende smaken en muziek, neem je plaats in de Perenhof voor een viergangendiner. Moeder natuur staat centraal, zowel in de ambiance als op het bord. Bij de Maaltuin worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Entree en diner €59.95. Reserveren kan op www.demaaltuin.nl.

Frontaal
Frontaal is het literaire podium van Rotterdam. Het podium presenteert iedere week nieuwe schrijvers die voorlezen via Instagram. Woensdag t/m vrijdag leest een schrijver dagelijks een nieuw stuk voor. Blijf dus kijken als je het hele verhaal wilt horen. Daarnaast plaatsen ze wekelijks inspirerende uitspraken, interviews, prijsvragen en meer. Check al dit moois op de Instagrampagina van Frontaal (@frontaalpodium). Gratis toegankelijk.

Maaspodium: De Wilde keuken
Maak een theatrale rondreis in de Wilde keuken, feel-good theater over eten. Op vrijdag 10 juli kun je al voorproeven en een kijkje in de keuken krijgen, want dan is er een exclusieve preview. De spelers laten stukken zien uit de repetities en designer Marije Vogelzang geeft een creatief college over voedsel. Het Maaspodium neemt alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Entree inclusief maaltijd €17,50. Boek je ticket op www.maastd.nl.

SAFE SUMMER TOUR: TITANEN TOUR
In 2,5 uur wandel je op gepaste afstand langs de markantste architectuur van Rotterdam. Je start vanuit De Rotterdam, brengt een bezoek aan het getransformeerde Pakhuismeesteren en wordt door de watertaxi naar de overkant van de Maas gebracht. Via de Oude Haven begeleidt de gids je naar Het witte Huis. Tot slot loop je via de Kubuswoningen naar de Markthal. Entree €29,95. Koop je kaartjes op www.aanmelder.nl/derotterdamtours.

De Club van 100
Zin in een feestje? Metz maakt het mogelijk met hun nieuwe concept De Club van 100. Iedere vrijdag in juli geniet je in club Munch van een avondvullend programma met dj’s, lichtshows, housemuziek en verrassingen. De club is ingericht om honderd bezoekers te ontvangen en om de juiste afstanden te bewaren. Toegangskaarten worden per tweetal aangeboden en zijn €45 per stuk. Koop je ticket op www.metzevents.nl/clubvan100.

De Doelen x North Sea Round Town
Na de succesvolle reeks van de online lunchconcerten keert de Doelen terug met een nieuwe reeks, dit keer in samenwerking met North Sea Round Town. De lunchconcerten worden iedere doordeweekse dag van maandag 29 juni t/m vrijdag 10 juli om 12.15 uur gestreamd via het YouTube-kanaal van de Doelen. Verwacht jazz, r&b en geïmproviseerde muziek van de talentvolle lichting jazzartiesten uit de Nederlandse scene. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Uittip: De Wilde keuken. Foto: Noa Verhofstad.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant