Afbeelding
Foto: Bart Bos

‘Toch nog één keer een Amsterdammert in Rotterdam’

Algemeen 107 keer gelezen

Rotterdam - Ingezonden bericht van Bart Bos. Bart nam dit weekend een kijkje bij het afscheid van ms Amsterdam van Rotterdam. 

‘In tegenstelling tot eerdere berichten kwam zaterdag ook het cruiseschip het ms Amsterdam nog als eerbetoon aan Rotterdam afscheid nemen nadat vlaggenschip de MS Rotterdam dit maandag al had gedaan. Samen met zusterschepen MS Volendam en MS Zaandam zijn de iconische cruiseschepen door de HAL (Holland Amerika Lijn) verkocht aan andere rederijen.
Na een onderhoudsbeurt bij Damen Shipyards worden de MS Rotterdam en MS Amsterdam overgedragen aan de nieuwe eigenaar Fred Olsen Cruise Line waar zij een tweede leven krijgen onder de nieuwe namen: MS Borcalis en MS Bolette. De kans dat fans beide vaartuigen in de toekomst nog aan de Holland Amerikakade kunnen bewonderen is reëel want schepen van Fred Olsen Cruise Lines arriveren ook zeer regelmatig in Rotterdam.
Echter kijken de echte die-hards fans waarschijnlijk uit naar de nieuwe MS Rotterdam die op 30 juli 2021 wordt opgeleverd. In de loop van augustus 2021 doet de nieuwe Rotterdam voor het eerst Nederland aan. Nog een jaartje geduld dus.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant