Afbeelding

De Raadzaal van het stadhuis wordt 100 jaar

Algemeen 56 keer gelezen

Rotterdam - Honderd jaar geleden, op 1 september, werd de Raadzaal van het stadhuis voor het eerst in gebruik genomen. RTV Rijnmond zendt komende 1 september op radio en tv uit hoe dit jubileum gevierd wordt aan de Coolsingel.

De raadzaal is de plek waar de raad regelmatig samenkomt en discussieert over alles wat er speelt in de stad. Hier worden de beslissingen genomen, die bepalen hoe Rotterdam vorm krijgt. Presentator Erik Lemmers spreekt op Radio Rijnmond tussen 10.00 en 13.00 uur met diverse gasten, waaronder Manuel Kneepkens, Paul van de Laar Antoinette Laan en Ivo Opstelten.

Livestream en documentaire 
Aansluitend op de radio-uitzending wordt de viering tussen 13.30 en 14.00 uur via een livestream uitgezonden. Deze is te bekijken via rijnmond.nl. 

Daarnaast is om 17.15 uur de documentaire ‘Hier staan wij voor Rotterdam – 100 jaar raadzaal’ te zien op TV Rijnmond. In de documentaire vertellen de huidige burgemeester Ahmed Aboutaleb en voormalig burgemeesters Ivo Opstelten en Bram Peper over hun band met de raadzaal. Daarnaast blikken ze terug op enkele roerige periodes die de stad meemaakte onder hun bewind en de rol die de raadzaal en het stadhuis erin speelden. De documentaire wordt elk uur herhaald. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant