fragment van de Machinekamer
fragment van de Machinekamer Foto: A. de Bus

Dat is schrikken! Kunstwerk De Machinekamer is overgeschilderd en opeens helemaal wit!

Algemeen 94 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze website zelf een bericht met foto plaatsen!

Dat is schrikken! Waar eens het kunstwerk De Machinekamer op de muur prijkte in de steeg achter de Marinestraat op het Noordereiland, straalt nu een strak witgeverfde muur je tegemoet.

Toch maar eens even nagevraagd bij kunstenaar Joe Cillen, een van de drijvende krachten achter het kunstenaarscollectief dat De Machinekamer maakte.

De Machinekamer is een van de kunstwerken die horen bij het concept van het Motorschip Noordereiland, ooit bedacht door Joe Cillen. Diverse kunstwerken op het eiland refereren daaraan, zoals de scheepstoeter op het Antwerpse Hoofd, de stuurboord- en bakboordlichten op de flat naast de Willemsbrug  (waarvan er eentje overigens al maanden niet brandt) en het boeggat op het Prinsenhoofd.

Eerder al werden onverhoeds de deuren in de steeg van de Machinekamer door de slopers verwijderd. Op die deuren stond de historie van het Noordereiland opgetekend, vanaf de zandplaat in 1600 tot de situatie in de 80-er jaren. 

In gesprek
Joe liet weten er inmiddels van op de hoogte te zijn en teleurgsteld te zijn dat dit alles zonder overleg of navraag is uitgevoerd en geeft aan dat er actie wordt ondernomen. Binnenkort heeft hij samen met Buurt Bestuurt en het Centrum Beeldende Kunst (CBK) een gesprek met de projectleiders/-ontwikkelaars. Ook de wijkraad is inmiddels geïnformeerd.

Graag wil Joe de oplettende buurtbewoners nog bedanken, zij hebben hem en het CBK gealarmeerd over deze verf-actie. Wordt vervolgd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant