Het Rotterdams Studenten Orkest tijdens het Winterconcert van 2019
Het Rotterdams Studenten Orkest tijdens het Winterconcert van 2019 Foto: Arie Kers

Rotterdams Studenten Orkest trapt nieuwe seizoen af

Algemeen 67 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Na de zomer zullen vele nieuwe studenten Rotterdam weer weten te vinden. Voor de eerstejaars studenten die een klassiek muziekinstrument bespelen, organiseert het Rotterdams Studenten Orkest een tweetal open repetities.  

Op dinsdag 1 en 8 september 2020 opent het gezelligste studentenorkest van Rotterdam zijn deuren voor muzikanten die een keertje mee willen spelen. Ook ouderejaarsstudenten die muziek maken met gezelligheid willen combineren zijn van harte welkom. Er zullen stukken uit het werk van Dvorak, Mendelssohn en Neruda gespeeld gaan worden. 

De repetities worden gehouden tussen 19.30 en 22.00 in de Doopsgezinde Kerk, Noordmolenwerf 3, 3011 AK Rotterdam. De locatie is op een steenworp afstand van het Hofplein. In verband met COVID-19 maatregelen is registratie verplicht. Via e-mail info@nu-rso.nl of via Facebook. Na aanmelding volgt een bevestiging via Facebook of e-mail, inclusief de uitleg over de hygiënemaatregelen. 

Rotterdamse studenten vinden hun plek 

Het Rotterdams Studenten Orkest is het grootste studentenorkest van Rotterdam. Met meer dan 40 muzikanten spelen zij jaarlijks op meerdere gelegenheden de volledige werken van bekende - en minder bekende - componisten. Het Rotterdams Studenten Orkest is afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Met de komst van veel nieuwe eerstejaars studenten is de verwachting dat het Rotterdams Studenten Orkest ook dit jaar weer groter zal worden.  

Aanstormend talent 

Het verleden leert dat een orkest werkt als een broeikas voor talent. Zo hebben meerdere leden uit het Rotterdams Studenten Orkest hun weg gevonden naar bijvoorbeeld Codarts en een uiteindelijke carrière in de muziek. Sinds kort werken Codarts en het Rotterdams Studenten Orkest nauw samen om jong talent van Codarts hun eerste kans op een professioneel podium te geven. Trompettist Hans de Munnik (masterstudent bij Codarts) zal het volgende concert in december soleren bij het Rotterdams Studenten Orkest met het prachtige Trompetconcerto in Es van Johann Baptist Georg Neruda. 

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest?? 
Het Rotterdams Studenten Orkest is onderdeel van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest. Voor elke leeftijd is er in Rotterdam een orkest. Andere orkesten die aangesloten zijn bij de vereniging zijn Young Rijnmond Strings, het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble, het Rotterdams Junioren Orkest, en het Rotterdams Jeugd Symfonie?Orkest. Voor meer informatie over de vereniging, bezoek de website?van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest:?www.rjso.nl.?Voor meer informatie over het Rotterdams Studenten Orkest, bezoek de website: www.nu-rso.nl.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant