Ontdek de mooiste plekjes tijdens de Parkenmaand. Foto: Karin Oppelland.
Ontdek de mooiste plekjes tijdens de Parkenmaand. Foto: Karin Oppelland.

Het weekend komt eraan! Dit zijn de uittips van Rotterdam Festivals

Algemeen 132 keer gelezen

De week is weer door midden, dus we mogen weer dromen, fantaseren en plannen maken voor komend weekend. Rotterdam Festivals verzamelde de leukste uittips voor je:

Muziek en bingo
Bij Hotel New York kun je dit weekend terecht voor een hapje, drankje, muziek en bingo. De band The Styles treedt op zaterdag 29 augustus op.

Ze spelen nieuwe popsongs in een ander jasje maar ook verzoeknummertjes kunnen worden aangevraagd. Terwijl je luistert naar de muziek, eet je een viergangendiner en speel je bingo op het terras. Reserveer je ticket op www.hotelnewyork.nl. Entree €67,50.

DE PARABEL DER BLINDEN
Twee gidsen nemen je mee op de speciale geluids- en wandeltour De Parabel der Blinden, waarbij je een aantal locaties in Oud-Charlois bezoekt. Deze plekken vormen onderdeel van een absurdistisch hoorspel. Feiten en fictie lopen door elkaar: lokale verhalen worden vermengd met complotten en samenzweringstheorieën. Zaterdag 29 & zondag 30 september. Startpunt: Wolphaertsbocht 80. Reserveren is verplicht via www.charloisspeciaal.nl. Gratis toegankelijk.

Een Woelige Overtocht
Mooi Weer & Zo heeft hun vertrouwde theatercafé aan de ’s Gravendijkwal verlaten en speelt vanaf nu voorstellingen op locaties. Op het ss Rotterdam zie je Een Woelige Overtocht. In het verhaal vaart een theatergezelschap van Rotterdam naar New York. Daar spelen ze een nieuwe voorstelling, waarvoor ze nog een einde moeten vinden. De voorstelling is nog t/m zaterdag 29 augustus te zien. Scoor je ticket op www.mooiweerenzo.com. Entree €22,50 inclusief een drankje.

Parkenmaand
De gehele maand september is er van alles te doen in de Rotterdamse parken. Neem deel aan een avondwandeling, leer alles over wilde bloemen tijdens een workshop wildplukken, ga op knutseltocht door het Kralingse Bos of geniet van het zondagmiddagconcert van TenSea bij Kinderboerderij de Blijde Wei. Boek je activiteit op www.parkenmaand.nl. Een gedeelte van het programma is gratis toegankelijk.

Kunst in een broeikas
In de Wielewaal op Rotterdam Zuid, is er een bijzondere broeikas geplaatst: Growing Space Wielewaal. In de broeikas is iedere week een andere kunstexpositie te bezoeken. De tentoonstellingen die er te zien zijn, kun je van buitenaf bezoeken via het houten platform waar mensen genoeg afstand van elkaar kunnen houden. Je kan nog t/m maandag 31 december genieten van de exposities in Growing Space Wielewaal. Gratis toegankelijk.

Foto-expositie: IN BEELD
Van dinsdag 1 t/m vrijdag 11 september is er aan de buitengevel van het Maritiem Museum de foto-expositie IN BEELD te zien. De expositie toont archiefbeelden van de 42 edities van de Wereldhavendagen. Via QR-codes kun je op je smartphone de bijbehorende havenverhalen en animaties vinden die ervoor zorgen dat de expositie nog meer tot leven komt. Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl. Gratis toegankelijk.

Voorstelling: De Wilde Keuken
Feelgoodtheater over het eten van de toekomst. Tijdens een theatrale rondreis leer je hoe bepaald eten groeit en wat er nu echt gezond is. Daarbij wordt gebruikgemaakt van animaties, video en ouderwetse effecten. Je kan er nieuw troostvoer vinden, met planten praten, een persoonlijk eetprofiel krijgen en chemische liefdesmaaltijden ontdekken. Na een bezoekje kijk je nooit meer hetzelfde naar wat er op je bord ligt. De voorstelling is nog te zien t/m zaterdag 26 september in het Maaspodium. Koop je ticket op www.maastd.nl. Vanaf €24.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant