Afbeelding

Waarom is de Schouwburg ingepakt met houten panelen?

Algemeen 65 keer gelezen

Rotterdam - Grote houten platen met geverfde teksten beslaan de entree van de Schouwburg. Erg mooi is het (nog) niet, vindt de redactie. Wat zit er achter?

Theater Rotterdam (TR) heeft delen van het gebouw ingepakt en nodigt de stad uit voor een dialoog. Rotterdammers worden uitgenodigd om onder de vraag ’What’s on your mind’ gedachten, vragen en tekeningen achter te laten op de gevelplaten. 

Volgende week, tijdens de openingsweek vanaf 2 september, gaat de Rotterdamse graffiti artiest Stephan Bontje aan de slag om deze platen van zijn werk te voorzien. Daarbij gebruikt hij de input van de Rotterdammers als inspiratie. Overigens is Theater Rotterdam vanaf september terug van weggeweest met een alternatieve programmering voor het najaar van 2020. 

TR stelt de komende maanden verschillende vragen aan de stad. De eerste vraag is dus ‘what’s on your mind?’ In het najaar worden er nieuwe panelen tegen de wand geschroefd en wordt de stad opnieuw uitgenodigd om te reageren op een centrale vraag. Een andere lokale graffitikunstenaar gaat dit wederom als inspiratie gebruiken voor een kunstwerk. 

In december pakt TR het gebouw uit en markeert daarmee het begin van een nieuw kunstenplan. Met de kunstwerken die in de loop van de maanden worden gemaakt, gaat TR iets bijzonders doen. Dat blijft voor nu een verrassing.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant