Afbeelding

Dansschool Love2Do introduceert spitzenlessen vanaf 8 jaar

Algemeen 185 keer gelezen

Vanaf dit jaar introduceert dansschool Love2Do (locaties in Rhoon en Poortugaal) een nieuwe reeks spitzen danslessen. Er is veel vraag naar spitzenlessen en hoewel we dachten dat deze wel in Barendrecht of Hoogvliet zouden worden aangeboden, bleek dit niet het geval te zijn.

Dit artikel is ingezonden via www.debotlek.nl, iedereen kan een artikel inzenden via Schrijf Mee.

Albrandswaard - Artistiek leider Bart Christiaens is zelf op hoog niveau opgeleid klassiek ballet docent en biedt komend jaar een lessenprogramma aan dat speciaal gericht is op beginners die nog geen of weinig ervaring hebben met dansen op spitzen.

Misverstanden
Over dansen op spitzen bestaan veel misverstanden. Er zijn veel mensen die denken dat kinderen niet op spitzen kunnen dansen omdat hun voeten nog niet volgroeid zijn. Bart is echter een heel andere mening toegedaan. Bart: “Het idee dat kinderen niet op spitzen zouden moeten dansen is vooral ontstaan op basis van verhalen over kinderen die dag in dag uit meerdere uren op spitzen moeten staan omdat zij van jongs af aan gedrild worden tot balletdanser.”

Begeleiding
“Ik ben zelf opgeleid als ballet docent en heb als hoofd van de balletafdeling van musicalschool Nationaal Jeugd Musical Theater talloze kinderen op spitzen opgeleid. In samenwerking met Van Leeuwen Chiropractie in Rhoon worden alle deelnemers op voorhand gescreend. Mijn ervaring is dat het goed begeleid dansen op spitzen juist allerlei problemen met voeten voorkomt doordat kinderen hun voeten sterker maken en leren ze op de juiste manier te gebruiken.”

Oefeningen
Iedereen vanaf 8 jaar is van harte welkom om mee te doen met de nieuwe lessenreeks spitzen. De lessen starten op woensdag 9 september 2020. De hele middag is ingericht om in samenwerking met een spitzen leverancier alle deelnemers te voorzien van spitzen op maat. Tijdens de passessies worden de deelnemers uitgebreid gescreend waarbij eventuele problemen met de voeten aan het licht komen en zo nodig kunnen worden aangepakt met gerichte oefeningen.
Meer informatie op www.love2do.nl

Annika van Leeuwen – Chiropractie van Leeuwen: “Bart en ik werken in de lessen voor volwassenen al veel samen. Mijn ervaring is dat bijvoorbeeld rug- en schouderproblemen bij volwassenen vaak sterk verminderen wanneer er gerichte oefeningen worden gedaan. Bart heeft hiermee bij de volwassenen lessen veel ervaring en boekt heel goede resultaten. Voetproblemen bij kinderen worden regelmatig veroorzaakt door te zwakke spieren. De gestructureerde en veilige spitzen oefeningen van Bart zullen juist bijdragen aan gezondere en sterkere voeten van de deelnemers.”

Meer informatie op www.love2do.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant