Michelina Malolpesza
Michelina Malolpesza

Atelier Minnigh in Maaskoe

Algemeen 220 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze website zelf een bericht met foto plaatsen!

Vanaf 13 september is bij Maaskoe Galerie een expositie te zien van Grafisch Atelier Munnigh. Na het overlijden van de bekende graficus Joost Minnigh in 2011 werd besloten dat op enigerlei wijze de grafische uitrusting van Joost Minnigh behouden en beschikbaar moest blijven voor kunstenaars die gebruik wilden maken van een etspers een lithopers, voor het maken van prenten.

Inmiddels bevindt GAM zich in het verzamelgebouw De Kroon en biedt zij ruimte aan kunstenaars om zich te uiten met grafische technieken.

In Maaskoe zijn 8 kunstenaars te zien met een uiteenlopende stijl en techniek. Zo zijn er monoprints te zien van Fenneke Hordijk, die ze maakte naar aanleiding van de verhalen van haar vader over het bombardement op Rotterdam. Maar ook werk van Beam Contrechoc, die de electrotechniek in zijn prints verwerkt. Verdere exposanten: Astrid de Pauw, Annelies de Greef, Carla Scheepe-Belksma, Esther Schoonhoven, Michelina Malolepsza,  en Niki Murphy.

Maaskoe Galerie bevindt zich in het voormalig kapiteinshuis uit 1890 aan de Westerkade 29a in Rotterdam. Kijk op www.maaskoe.com voor meer informatie. Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt van 13 september t/m 11 oktober. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant