Gijsingsflat met kunst van 125 kinderen
Gijsingsflat met kunst van 125 kinderen

Gijsingsflat kleurt op met kunst door kinderen

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op 30 september werd het kunstproject Gijsingsflat geopend aan het Visserijplein in Delfshaven. Grote schilderijen van 125 kinderen uit de wijken Bospolder/Tussendijken werden hier opgehangen aan de balustrades van de grote flat die uitkijkt over het marktplein. Het project werd georganiseerd door lokale kunstorganisatie Foundation Mesh en kunstenaars Naamloozz en Krista Burger. Het project werd uitgevoerd met groep 5 en 6 basisscholen de Korf en de Nicolaasschool, die dichtbij de flat zijn gelegen. 

Met het project willen de organisatoren de kinderen een groot podium geven in hun eigen wijk en daarmee de band tussen bewoners en leefomgeving versterken. De schilderijen gaan over de buurt en de rol van de kinderen daarin. 

Tijdens de opening kwamen kinderen, ouders, leraren en buurtbewoners kijken naar het eindresultaat. De kunstweken blijven voor een periode van twee maanden hangen en kleuren gedurende die periode de buurt op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant